×

‘Ze mist de opvang, dus dit maakt veel goed’

Vanwege haar broze gezondheid gaat Danielle (12) momenteel niet naar de opvang. Omdat ze veel thuis zit, besloot CliniClown Hup haar te verrassen.

Danielle kan door de spierziekte SMA maximaal twee uur per dag in haar rolstoel zitten. De rest van de tijd ligt ze. Om geen risico te nemen met haar gezondheid, gaat ze nog niet naar het kinderdagcentrum. De afgelopen tijd belt ze daarom bijna dagelijks met de clowns via de CliniClowns App. Vaak met Hup.
 
Deze keer belt Hup Danielle vanuit de auto. Hij heeft dringend haar advies nodig. Hij moet zijn contract tekenen bij Coen, de directeur van CliniClowns, maar er is een klein probleem: hij heeft geen handtekening. Danielle is creatief. Kan zij hem misschien helpen? Maar Hup is verkeerd gereden en staat nu ergens bij een supermarkt. Hij beschrijft wat hij ziet. Danielle kan haar oren niet geloven, dat is vlakbij! Danielle en haar zus Marjolein kijken uit het raam. Daar is hij, in de tuin!

Hupperdepup

Nu hij er toch is kunnen ze die handtekening voor Hup Hupperdepup mooi samen maken. Nadat de clown zijn handen heeft gewassen besluiten ze dat het best zonder klinkers kan, en eigenlijk ook wel zonder de d. Zo wordt Hups handtekening een H met vijf p’s. Na een paar keer oefenen, signeert Hup Danielles drinkbeker met een watervaste stift.
Handpop Kakkie komt tevoorschijn, Hup staat uitgebreid op zijn hoofd waarbij zijn benen alle kanten op vliegen. De tijd flitst voorbij. Hup moet nu echt weg. Dan gaat plotseling zijn telefoon... Het is Coen, de directeur! Hoe het met de handtekening staat. “Goed!”, roept Hup. “We hebben er een.” Mooi, dan kan hij meteen naar kantoor om zijn contract te tekenen.

Geef kinderen als Danielle afleiding en plezier

Grote smile

Mathijs Scheeper (clown Hup) speelde onder een hoedje met Danielles moeder Yvonne. “Ik dacht: ik maak er gewoon een verrassing van. Dat heb ik natuurlijk wel even overlegd, om zeker te weten dat het niet te spannend voor Danielle zou zijn.” Het effect was kostelijk. “Danielle had een grote smile op haar toet. Het werd een dolle boel en het spel schoot alle kanten op, maar uiteindelijk werd het door dat telefoontje toch nog een mooi rond verhaal.”

Clown Hup bezoekt Danielle

Genieten

Yvonne geniet net zo hard als haar dochters van het clownsbezoek. “Hup speelt zo leuk op dingen in, wat er ook gebeurt, hij gaat door. Hij verdeelt zijn aandacht goed en betrekt Marjolein er ook bij.” De gesigneerde beker wordt voorlopig met de hand afgewassen om de handtekening van Hup te sparen. Yvonne lacht: “Er wordt nu even niet uit een andere beker gedronken.” Voor Danielle is zo’n maf intermezzo een heerlijke afleiding. “Ze mist de opvang. Het maakt veel goed als ze lekker kan bellen met de clowns, en al helemaal als ze langskomen!”

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?