×

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Ze is snel uit haar doen in een vreemde omgeving met veel prikkels, zoals bij harde geluiden en onverwachte situaties. Maar tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in”, vertelt moeder Josette. “Ze straalde als een ster!”

Daniëlle is een vrolijk en sociaal meisje. Ze houdt van zwemmen, paardrijden en K3. “Het maakt haar niet uit welke zangeressen in de groep zitten. Ze vindt ze allemaal even leuk”, vertelt Josette. 

Echter, niet alle sociale gelegenheden zijn geschikt voor het vrolijke meisje. “Bij onverwachte momenten en klanken hangt ze aan het plafond. Vooral met kinderen", gaat Josette verder. "Gelukkig was het niet druk in het circus en was er veel tijd voor één op één contact.”

Verrast

Daniëlle stond samen met haar ouders in de ‘bakkerij’ - een interactief onderdeel van Circus CliniClowns - toen clown Kluts haar aansprak. Josette: “Clown Kluts vroeg of Daniëlle wilde meedoen bij het laatste lied in de piste. Ze zei ‘ja’, maar wij hadden niet het idee dat ze helemaal begreep wat de bedoeling was. We waren dus wel even verrast toen ze ook echt met haar meeging.”

Danielle op het podium met de CliniClowns.

De clown gaf Daniëlle een CliniClowns knuffel, die ze kon laten bewegen met de stok die aan de knuffel bevestigd is. Josette: “Ze snapte niet alles, maar zodra ze oogcontact had met clown Kluts was het goed. Kluts had heel goed door dat ze bij haar moest blijven en haar hand niet mocht loslaten.”

Humor

“We waren al vaker naar het circus geweest. Maar toen was ze heel afwachtend", weet josette nog. Dit jaar was het anders. "Ik denk dat ze het nu pas begint te snappen. Ze begint de humor beter te begrijpen." 

"We zijn zo trots op onze jonge dame, dat ze deze sprong gemaakt heeft! Daarvoor onze dank!”

Foto's: Josette Veltman-de Greef

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Alleen al met de rode neus kunnen de kinderen zich eindeloos vermaken'

Vinny wordt op 3-jarige leeftijd bijna maandelijks opgenomen in het ziekenhuis voor astma. Gelukkig krijgt hij bij elke opname een CliniClown op bezoek.