×

'Ze wilde bijna niet meer mee naar huis’

Vorig jaar werd bij Marleen (6) leukemie ontdekt. Sindsdien moet Marleen geregeld naar het ziekenhuis. Daar leerde ze de CliniClowns kennen, die haar hielpen door de vervelende momenten heen te komen. Een uitnodiging voor het CliniClowns College was ook heel welkom. “Ze wilde alles meemaken, zien en ontdekken.”

Marleen staat voor de grote rode deur van het CliniClowns College. Als ze aanbelt komt het hoofd van juffrouw Clara tevoorschijn. Door het kattenluik! Ze krijgt de deur niet open… Gelukkig schiet Marleen direct te hulp. Nieuwsgierig loopt ze naar binnen en dan begint het avontuur. Joep en juffrouw Clara leiden haar langs alle kamers van het grote college. “Ze wilde alles meemaken, zien en ontdekken”, vertelt haar moeder, Laura. “Ook was ze niet bang om clown Joep eens even te vertellen hoe het allemaal moest.”

Vorig jaar werd bij Marleen leukemie ontdekt. Sindsdien moet ze vaak naar het ziekenhuis voor chemotherapie en controle. “Dat Marleen leukemie heeft, heeft een grote impact op ons gezinsleven”, vertelt Laura. “We genieten nu nog meer van de tijd die we samen doorbrengen.” Dagjes uit zijn voor het gezin echter moeilijk vanwege Marleens lage weerstand. “We moeten veel rekening houden met hygiëne. Dus naar plekken gaan waar veel mensen zijn, kan eigenlijk niet.”

Het bezoek aan het CliniClowns College is daarom een mooie uitkomst voor het gezin. Ze bakken pannenkoeken, verkleden zich en maken muziek. “Het was echt geweldig om te zien dat Marleen zo opging in het spel. CliniClowns geven oprechte onverdeelde aandacht aan het kind en doen er alles aan om het kind te laten lachen en even niet te denken aan het ziek zijn”, vertelt Laura vrolijk. “En die lach op haar gezicht, die is onbetaalbaar. Ze heeft echt genoten, ze wilde na het college bijna niet meer mee naar huis!”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘Pim mag zijn wie hij is bij de CliniClowns’

De 11-jarige Pim heeft de CliniClowns al vaak ontmoet: in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, Circus CliniClowns en zelfs op school. De bezoekjes van de clowns vervelen hem nooit.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?