×

‘Zonder de app is het maar saai’

Als je regelmatig in het ziekenhuis moet zijn voor onderzoeken of behandelingen, dan is het fijn als je tussen het wachten door de CliniClowns online kunt ontmoeten.

Koen Kampmeinert is 11 jaar en samen met zijn moeder groot fan van de CliniClowns App. Niet alleen vanwege het persoonlijke contact met de clowns, maar ook door de mogelijkheden die de iPad biedt.

De CliniClowns App

Beste uitvinding tot nu toe

Ook moeder Francis is helemaal enthousiast: “De app is echt de beste uitvinding van de CliniClowns tot nu toe. Het online contact via de app werkt veel beter dan via de computer. Het is ook zoveel makkelijker in gebruik. Vooral het persoonlijke contact met de clowns vindt Koen geweldig. De interactie, de grapjes die de clowns maken, daar kan hij heel erg van genieten. Omdat Koen niet snel kan lezen en schrijven, is het ook fijn dat hij berichtjes kan inspreken.”

Moeder Francis: "Tussen de artsenbezoeken door was hij even toe aan een lach."

Wachten wordt leuk

Onlangs was Koen op de Spina (Bifida) Poli in het Amalia Kinderziekenhuis. Tussen de artsenbezoeken door was hij even toe aan een lach. Koen zag dat zijn favoriete clown Dikkie online was en legde in de spreekkamer contact via de app. “Dat was heel leuk en maakte het wachten minder saai. Samen met Dikkie heb ik een liedje gezongen”, vertelt Koen. 

Contact maken

Binnenkort krijgt Koen een scoliose-operatie en dan gaat de iPad met de CliniClowns App zeker mee naar het ziekenhuis. Francis: “Als de clowns in het ziekenhuis aan zijn bed staan, vindt hij dat het leukst, maar het contact via de app staat met stip op twee. Koen houdt ervan om contact te maken met anderen. Hij heeft weinig grip op de wereld. Met de app kan hij zich toch verbaal uiten. Het is echt een uitkomst.”

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'De magie van het moment zorgt geregeld voor kippenvel'

Van schoolmeisje transformeert ze razendsnel tot prinses met glittercape. De CliniClowns toveren Femke’s schooldag om tot een onvergetelijk feestje!