×

CliniClowns en ziekenhuizen tekenen voor kwaliteit

In 2016 ontving CliniClowns het kwaliteitslabel van The European Federation of Hospital Clown Organizations (EFHCO). Om onze kwaliteit te waarborgen worden de bestaande afspraken tussen ziekenhuizen en CliniClowns officieel vastgelegd.

“Het is goed dat deze afspraken worden vastgelegd”, benadrukt ook Paul Jochems, lid van Raad van Toezicht en voormalig directeur a.i. van CliniClowns. “De CliniClowns staan voor kwaliteit. Met de overeenkomst omarmen de ziekenhuizen het vertrouwen in de aanpak en het effect van CliniClowns.” CliniClowns spelen in meer dan 100 ziekenhuizen. Het doel is dan ook deze overeenkomst met hen allemaal te sluiten.

Primeur voor AMC/Emma Kinderziekenhuis

De eerste overeenkomst werd maandag 17 oktobern 2016 getekend door het AMC/Emma Kinderziekenhuis.

Frida van den Maagdenberg, lid van Raad van Bestuur AMC/Emma Kinderziekenhuis, vindt de ondertekening een logische stap in de samenwerking: “De CliniClowns komen in aanraking met onze patiënten. We vinden het belangrijk dat we afspraken over hygiëne, kleding, maar ook over hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie nu hebben vastgelegd. De buitenwereld vraagt ons om te voldoen aan kwaliteitseisen en dat vragen wij ook van onze partners. Een mooie basis voor een verdere samenwerking in de toekomst.”

Ook het Flevoziekenhuis tekent

Op 7 november 2016 tekende het Flevoziekenhuis de overeenkomst.

“Als ziekenhuis zijn we heel blij met de inzet van CliniClowns. Voor kinderen en ouders is een ziekenhuisopname spannend en indrukwekkend. Door CliniClowns kunnen kinderen hun ziekte even vergeten en kind zijn. Dat is heel waardevol. Goede zorg staat voor ons voorop en daar horen goede afspraken bij. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie en hygiëne. Maar ook dat de CliniClowns alleen een kamer binnenstappen in goed overleg met ziekenhuis of ouders. Dat hebben we nu vastgelegd,” aldus Anita Arts, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis.

Spaarne Gasthuis

Woensdag 22 februari 2017 verzegelden CliniClowns en het Spaarne Gasthuis de samenwerking. Onze directeur, Coen Abbenhuis, bezocht het Spaarne Gasthuis en tekende samen met het ziekenhuis de kwaliteitsovereenkomst.

Wekelijks bezoeken onze CliniClowns de kinderafdelingen van het Spaarne Gasthuis. “De CliniClowns zijn graag geziene gasten van het Spaarne Gasthuis. Elke keer kijken kinderen weer uit naar hun komst. We vinden het een mooie nieuwe stap in onze samenwerking dat we de afspraken nu ook vastleggen. Denk aan hygiëne, kleding, maar ook over hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie over onze patiëntjes”, aldus Kees Wolde, lid van Raad van Bestuur. 

Alrijne Zorggroep

Op woensdag 29 maart 2017 ondertekenden de Alrijne Zorggroep en CliniClowns op feestelijke wijze de overeenkomst waarin de samenwerking tussen beide organisaties wordt aangegaan.

Na een positieve verkennende fase besloten de CliniClowns en Alrijne de samenwerking  officieel te bestendigen. Marja Ho-dac is verheugd over de samenwerking: “Verpleegd worden in een ziekenhuis is nooit leuk. De CliniClowns maken het verblijf voor kinderen bij Alrijne door hun grappige maar integere benadering een stuk vrolijker, waardoor de kinderen zich meer kunnen ontspannen.”

Antonius Ziekenhuis

Op woensdag 21 maart hebben het Antonius Ziekenhuis en CliniClowns afspraken vastgelegd in een samenwerkings-
overeenkomst.

De CliniClowns spelen wekelijks in het Antonius Ziekenhuis. Sandra Timmermans van de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep geeft aan dat het ziekenhuis heel tevreden is over de samenwerking: “De CliniClowns komen hier al vele jaren en geven altijd afleiding en ontspanning aan de kinderen. De sfeer op de hele afdeling verandert in positieve zin wanneer de CliniClowns er zijn. Er is dan soms ineens weer veel mogelijk voor kinderen, los van de ziekte of lichamelijk ongemak. In je fantasie kun je immers overal naar toe.”  

Help mee, steun CliniClowns!

'Lachen is het beste medicijn'

De 8-jarige Turan is geboren met hartafwijkingen en onderging meerdere openhartoperaties. Geregeld krijgt hij CliniClowns op bezoek. Hij weet dan ook al precies wat hij wil worden als hij later groot is: CliniClown! Vorige week ging zijn grote droom in vervulling en mocht hij meelopen met clowns Moon en Fief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze deed een dansje voor juffrouw Kees bij binnenkomst'

Begin dit jaar werd bij de zevenjarige Kyani diabetes type 1 vastgesteld. Vandaag kreeg ze de volle aandacht van clown Gigi en juffrouw Kees in het CliniClowns College. “Ze werd echt in het zonnetje gezet en had dikke pret!”