calendar close camera euro check edit filters beeldmerk cadeau hand hart-hand person share

AMC/Emma Kinderziekenhuis en CliniClowns tekenen voor kwaliteit

Maandag 17 oktober jongstleden onderstreepten AMC/Emma Kinderziekenhuis en CliniClowns dat ze staan voor kwaliteit. De afspraken die al bestonden tussen het ziekenhuis en CliniClowns werden vandaag officieel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

De CliniClowns spelen wekelijks in het AMC/Emma Kinderziekenhuis. Frida van den Maagdenberg, lid van Raad van Bestuur AMC/Emma Kinderziekenhuis, vindt de ondertekening dan ook een logische stap in de samenwerking: “De CliniClowns komen in aanraking met onze patiënten. We vinden het belangrijk dat we afspraken over hygiëne, kleding, maar ook over hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie nu hebben vastgelegd. De buitenwereld vraagt ons om te voldoen aan kwaliteitseisen en dat vragen wij ook van onze partners. Een mooie basis voor een verdere samenwerking in de toekomst.”

v.l.n.r. Paul Jochems, CliniClown Jop, Hans van Goudoever (hoofd Emma Kinderziekenhuis), Frida van den Maagdenberg, CliniClown Pula en Robert Simons (verpleegkundig bestuurder)

 

Professionals

“Het is goed dat deze afspraken worden vastgelegd”, benadrukt ook Paul Jochems, directeur a.i. van CliniClowns. “Onze professionele clowns staan voor kwaliteit. Met deze overeenkomst omarmen de ziekenhuizen het vertrouwen in de aanpak en het effect van CliniClowns.” CliniClowns spelen in meer dan 100 ziekenhuizen. Het komend jaar willen we de overeenkomsten ook met de andere ziekenhuizen afsluiten.