×

24 uur lang heuvel op, heuvel af voor CliniClowns

Maar liefst 24 uur lang rende trailrunner Casper de Vries de Groningse Kardingebult op en af. Met zijn imponerende actie haalde hij ruim 2200 euro op voor CliniClowns.

Drie dagen lang stond hij met zijn collectebus van tien tot vijf voor de Makro in Beverwijk. Vervolgens rende hij ook nog eens 323 keer de Kardingebult in Groningen op en af. Met 32 meter is dit het hoogste punt van de provincie. Hij haalde zo een totaalbedrag van 2222,22 euro op voor CliniClowns. Zijn spectaculaire 24uurs challenge kreeg veel support. “Ik heb van zes uur ’s avonds tot zes de volgende avond gerend, regelmatig liepen mensen een stuk mee.”

Ondanks een enkel dipje en een op de valreep omgeslagen enkel, ging het lekker. “Mijn eerste doel was 278 keer heuvel op en af, dan zou ik de 8848 hoogtemeters van de Mount Everest evenaren. Het ging zo goed dat ik mijn doel tijdens het lopen steeds bijstelde.”

CliniClowns actievoerder

Casper mag zich inmiddels gerust CliniClowns top-actievoerder noemen. Door het lopen van marathons in New York en Chicago en zijn laatste Groningse stunt, zamelde hij de afgelopen jaren zowat dertigduizend euro in voor CliniClowns. De al twee keer door corona uitgestelde marathon van Tokio hoopt hij in oktober eindelijk ook als sponsorloper te kunnen doen. 

De eerste keer dat hij in actie kwam voor CliniClowns, was in 2016 in New York. CliniClowns zocht sponsorlopers voor de marathon die hoog stond op zijn bucket list. Hij schreef zich meteen in, en tijdens de mooie reis vertelde mede-deelnemer Marcel Scholten, oftewel CliniClown Waldo, veel verhalen over zijn bijzondere werk. “Ik heb ook filmpjes gezien waardoor ik zag wat de clowns doen om zieke kinderen weer te laten lachen zodat ze zich even niet ziek voelen.”

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier

Eindelijk contact

Het bijzondere gesprek met een CliniClowns-vrijwilliger met een zoon met autisme, is hij ook nooit vergeten. “Hij vertelde me dat de jongen door niemand aangeraakt kon worden en last had van gedragsproblemen. Tot een CliniClown de jongen bij zijn spel wist te betrekken en fijn contact met hem maakte. Zijn vader hield het niet droog toen hij dat zag.”

Casper, in het dagelijks leven process operator in de chemie, is blij dat hij zijn sportieve talent kan inzetten voor een mooi doel. Toen hij in 2008 een burn-out kreeg, besloot hij meer te gaan sporten. Hij deed een marathon, begon met obstacle running en trailrunning (hardlopen in de natuur en door de bergen). Lachend: “Ik wil altijd het beste uit mezelf halen zonder helemaal tot het gaatje te gaan, ingetogen vol gas, zeg maar.” Casper wil ook volgend jaar een actie op touw zetten. “Ik zou willen zeggen: gebruik je talent en organiseer ook een actie voor CliniClowns. Het geeft zoveel voldoening!” 

Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Laat je inspireren of bedenk je eigen actie!

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier