×

“Ik gun het iedereen om even je zorgen te vergeten''

Op jonge leeftijd belanden zowel Noortjes dochtertje als haar zoontje in het ziekenhuis. In die heftige tijd komen de CliniClowns langs en brengen waardevolle momenten. “Ik gun het iedereen om even je zorgen te vergeten. Als ouder en als kind.” Om CliniClowns te steunen, startte Noortje een actie.

Begin september verdedigde Noortje haar proefschrift. “Vaak willen mensen dan bij de receptie iets geven.” Dat wil Noortje niet zelf houden maar schenken aan een doel dat zij belangrijk vindt: de CliniClowns.

Gisteren was alles nog normaal

Twee jaar geleden wordt Noortjes wereld op zijn kop gezet. “Bij de geboorte van mijn dochter Suus ademde ze niet goed, waardoor de dokters moesten intuberen. Het littekenweefsel dat toen in Suus haar luchtpijp ontstaan is, zorgt ervoor dat ze nu snel benauwd wordt.”
 
Noortje blikt terug: “Als Suus nog maar elf maanden oud is, ligt ze al voor de vierde keer in het ziekenhuis. Dit keer komt clown Moon langs. Ze heeft een klein muziekdoosje bij zich en speelt een nummer van de Beatles. ‘Yesterday, all my troubles seemed so far away’, klinkt het uit het doosje. Die tekst komt binnen. Het ene moment gaat het zo goed en het andere moment ben je met je dochter in het ziekenhuis.”

Beide kinderen in het ziekenhuis

"Ik heb heel veel respect voor het werk van de CliniClowns tegen verdriet. Ik startte deze actie zodat dit door kan blijven gaan.”

Ook Bas, haar zoon, moest regelmatig naar het ziekenhuis. “Als Bas elf maanden is, moet hij elke drie uur een kapje over zijn neus en mond om te vernevelen. Het geeft je het gevoel dat je niet kan ademen. Voor een kind is dat heel naar. We proberen hem af te leiden met filmpjes maar het blijft een strijd. Op een gegeven moment slaat de wanhoop wel toe.”
 
“Tot de CliniClowns langskomen. Ze verschijnen achter het raam en halen gekke capriolen uit. Bas moet daar zo om lachen, hij vergeet totaal dat akelige kapje.”

CliniClowns zijn hard nodig

“Het werk van de clowns is voor mij als moeder heel bijzonder. Het raakt me echt in mijn hart. Als ik eraan denk, word ik er emotioneel van. Aan de ene kant denk ik: ik wil niet dat mijn kind hier is en een CliniClown nodig heeft. Maar tegelijkertijd is het ook zo fijn. Zonder dat ze een kind kennen, weten ze precies wat nodig is om de goede snaar te raken. Ze zijn zo hard nodig om die tijd dragelijk te maken.”

Een actie is zo gestart

Omdat ze het werk van de clowns zo belangrijk vindt, is Noortje deze actie gestart. “Het starten van een actie was ook niet moeilijk. Ik belde naar CliniClowns, die legden alles uit en maakten een actiepagina voor me aan. Ik hoefde alleen mijn verhaal en een foto erbij te zetten. Daarna kon ik makkelijk met iedereen de link delen. Ook kreeg ik promotiemateriaal thuisgestuurd, zodat ik op de receptie een donatie-box neer kon zetten.”
 
“Ik weet waarvoor ik het doe. Sinds ik moeder ben, raakt het verdriet van kinderen mij diep. Ik heb heel veel respect voor het werk van de CliniClowns tegen dit verdriet. Ik startte deze actie zodat dit door kan blijven gaan.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?