×

Als verrassing meedoen aan de Alpentocht!

Toen Sabine eind vorig jaar de nieuwsbrief van CliniClowns, met daarin een bericht over de Alpentocht, voorbij zag komen, schoot er direct door haar hoofd dat ze daar graag een keer aan mee wil doen. “Mijn lichaam protesteert vaak als ik sportieve activiteiten onderneem, dus meedoen aan de Alpentocht was in mijn ogen een bizar idee.” Maar daar was Sabine haar man, Jered, het niet mee eens. Speciaal voor haar verjaardag regelde Jered als verassing een deelnameticket voor haar én dat een team van vrienden en hijzelf onder de naam ‘Team Sabine’ met haar mee zullen fietsen voor de nodige ondersteuning.

Voor Sabine is het fietsen van de Alpentocht de uitdaging van haar leven. “Mijn lichaam protesteert door fibromyalgie; ik heb eigenlijk constant pijn in mijn spieren.” Zo’n fysieke uitdaging lijkt daarom niet de meest logische stap. Maar samen met haar team gaat ze zeker de top bereiken. “Er gaat ook een vriend mee die voor ons gaat koken. En één die ons voorziet van morele support, hij zorgt ervoor dat we in onszelf blijven geloven!” 

Jered heeft zijn verassing geheim kunnen houden tot Sabine haar verjaardag. “Ik verwachtte eigenlijk alleen mijn broertje en zijn gezin op mijn verjaardag, maar er belden steeds meer vrienden aan. Voor ik het wist zat de hele huiskamer vol!” En dat was niet de enige verassing die haar man in petto had. “Als cadeau kreeg ik eerst een fietsbel, toen twee wielen, een frame en pedalen. Met deze onderdelen kon ik een hele nieuwe wielrenfiets in elkaar zetten. Langzaam aan begon ik beetje bij beetje de verassing door te krijgen!” En dat was nog niet alles! “Tot mijn verbazing was er zelfs een heel team samengesteld. Van fietsers tot aan een kok en van een eigen logo tot promotie t-shirts, Jered heeft echt aan alles gedacht. Zo lief!” 

Voor Sabine is de tocht niet alleen een mooie uitdaging voor haarzelf.  Ze wil graag aan iets groters bijdragen en zamelt met deze fietsuitdaging geld in voor CliniClowns. “Ik werk zelf met kinderen en daar zie ik hoe belangrijk het is om te lachen en gelukkig te zijn.  Ik vind dat ieder kind een glimlach verdient, ook als ze ziek zijn. Even een momentje kind zijn en vergeten waarom je in het ziekenhuis ligt. Elk jaar nam ik mij voor om meer te doen voor CliniClowns en ik ben blij dat ik dat nu kan waarmaken!”

Als verrassing regelde Jered  ook nog dat de Jenapschool ’t Startnest waar Sabine werkt geld voor haar inzamelt. “Een gedeelte van de opbrengst van onze jaarlijkse sponsorloop gaat naar mijn Alpentocht en tijdens het schoolfeest besteden we uitgebreid aandacht aan de CliniClowns. Ook gaan we relaties uit het bedrijfsleven benaderen om te vragen of ze ons willen sponsoren.”

Wil jij net zoals Team Sabine de uitdaging aan gaan? Meld je dan hier aan en doe mee aan de Alpentocht!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een spannende ontmoeting met de CliniClowns

Tobias (5) mag er na een week bedrust eindelijk even uit. Meteen nemen de CliniClowns Tobias mee in een bloedspannend avontuur. Gelukkig redt koelbloedige Super-Tobias de dag.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?