×

Alysha's spreekbeurt en inzamelactie voor CliniClowns

Alysha (10) hield op vrijdag 18 maart 2016 haar spreekbeurt over CliniClowns en het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam. Op haar vijfde verjaardag werd ze opgenomen in dat ziekenhuis omdat er iets mis was met haar hart. Daar kwam ze in aanraking met CliniClowns.

Alysha kreeg veel prikken in het ziekenhuis en moest zelfs geopereerd worden. Het was op dat moment niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Om haar op te vrolijken kreeg ze bezoek van CliniClowns. “Altijd als ik de mondharmonica’s hoorde van de clowns, begon ik te stralen”, vertelt ze.

“De CliniClowns kunnen heel veel betekenen voor zieke kinderen. Als je in het ziekenhuis ligt en bang of verdrietig bent, komen ze heel vaak langs. Maar daarvoor hebben ze geld nodig.”

Gelukkig is de operatie goed gegaan en gaat het nu heel goed met haar. Ze sport veel en doet deze zomer zelfs mee aan een mini marathon. Ze gunt meer kinderen een bezoek van de clowns en zet zich daarom in voor CliniClowns. Dat doet ze door een spreekbeurt te houden en oude mobiele telefoons in te zamelen op school en bij bedrijven in haar omgeving.

Meer dan 1000 mobieltjes

Spreekbeurt en inzamelingsactie voor CliniClowns.

Alysha is na haar spreekbeurt doorgegaan met het inzamelen van mobieltjes en heeft inmiddels de smaak te pakken. Onlangs vertelde ze over haar spreekbeurt en haar inzamelactie op de radio. Dit zorgde ervoor dat er spontaan allerlei inzamelpunten in Zeeland ontstonden. In drie weken tijd haalde ze ruim 1000 mobieltjes op voor CliniClowns. Deze worden gerecycled en leveren drie euro per stuk op.

Alysha dankjewel voor jouw inzet!


Zet jij je ook in voor CliniClowns? Zet dan je eigen actie op!

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Afleiding voor held Reyan

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.