×

‘CliniClowns zit echt in mijn hart’

Toen donateur Gery de CliniClowns jaren geleden in een televisieprogramma in actie zag, was ze meteen verkocht. “Het raakte me zó! De clowns laten zieke kinderen even hun nare situatie vergeten. Dat is ongelooflijk waardevol.”

Gery is op bezoek bij CliniClowns in Amersfoort en krijgt als blijk van waardering voor haar steun een rondleiding van Frances Hilbers-Kuijs, voormalig relatiemanager bijzondere giften.

Persoonlijk contact

Gery steunt CliniClowns inmiddels al geruime tijd. De eerste jaren ging het om een periodieke bijdrage. Nadat ze Frances leerde kennen, werd de relatie persoonlijker. “Dat contact voelde meteen goed”, zegt Gery. “Frances is attent. Daardoor voelt CliniClowns inmiddels een beetje als familie.”

 

Verbondenheid

"Er is geen ander goed doel waarmee ik ooit zo’n verbondenheid heb gevoeld"

Haar actieve donateurschap is een uitkomst, vertelt Gery. “Het is zo kraakhelder wat er met mijn bijdrage gebeurt.” Ze bekijkt jaarlijks samen met CliniClowns waar haar steun het verschil kan maken. Dat kan zijn in een specifiek ziekenhuis of instelling, maar ook andere projecten van CliniClowns, waarover Gery persoonlijk terugkoppeling krijgt. 

Gery: “Persoonlijk contact en de ontroerende kijkjes achter de schermen hebben mijn betrokkenheid vergroot. Zo was ik op de afdeling Neurologie van het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis ter ere van het miljoenste clownsbezoek. Zo indrukwekkend! Toen de clowns binnenkwamen bij die zieke kindjes leek het alsof er met een toverstokje werd gezwaaid. Op slag veranderde de sfeer, het werd een gelukkig samenzijn. Als ik eraan terugdenk krijg ik nog tranen in mijn ogen. CliniClowns zit echt in mijn hart. Er is geen ander goed doel waarmee ik ooit zo’n verbondenheid heb gevoeld. En ik wéét: elke cent komt goed terecht.”

Wil jij zieke kinderen laten vergeten dat ze ziek zijn?