×

'Inzamelen voor CliniClowns: een kleine moeite, en het levert zoveel op!'

Wat doe jij met lege cartridges en gebruikte mobieltjes? Doe net als Danisha en zamel ze in voor CliniClowns. Zo zorgt zij ervoor dat zieke kinderen zoals zijzelf wat afleiding en plezier krijgen. Moeder Martine legt uit hoe waardevol dat is geweest voor het hele gezin.

Martine is moeder van vier kinderen. Alle vier kwamen ze gezond ter wereld, maar plots ging het mis. "Toen Danisha 5 jaar oud was, ontdekten we dat ze leukemie had. Het waren zware tijden voor ons hele gezin. Jarenlang werd zij behandeld in het ZGT ziekenhuis in Almelo en het UMCG in Groningen. Daar zorgden de CliniClowns ervoor dat de chemobehandelingen minder zwaar waren voor mijn dochter. Iedere keer weer toverden zij een lach op haar gezicht, net als op dat van mijn andere drie kinderen. Ons hele gezin kon even ontspannen, er was tijd voor plezier."

Danisha weet zelf hoe belangrijk CliniClowns zijn voor zieke kinderen. Zij was winnares van de inzamelactie en won een meet en greet met de clowns Plip en Soest bij Eeko ccc B.V.

"Danisha is inmiddels 9 jaar. Sinds twee jaar is zij kankervrij, maar inmiddels kampt ze met andere gezondheidsproblemen. Opnieuw zijn we regelmatig in het ziekenhuis te vinden voor onderzoeken en controles. Gelukkig komen we daar weer de CliniClowns tegen."
 

Mobieltjes inzamelen voor waardevolle momenten

"Dankzij de CliniClowns kunnen wij nog steeds genieten vele bijzondere momenten en herinneringen. Dat gunnen wij andere gezinnen ook. Iedereen in een vergelijkbare situatie is gebaat bij hun bezoek. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn, het is af en toe fijn om even adem te halen. Daarom zamelen wij al jarenlang lege cartridges en mobiele telefoons in voor CliniClowns. Een kleine moeite, en het levert zoveel op!"