×

‘De Alpentocht voelt als familie’

De voorbereidingen rondom de Alpentocht zijn alweer in volle gang. De tocht voor het goede doel staat dit jaar gepland in het weekend van 7 september. Veel mensen zullen dan de Col du Galibier in de Franse Alpen op fietsen, wandelen of hardlopen  voor CliniClowns. Om zo’n mooi en groot evenement goed te laten verlopen, zijn vrijwilligers nodig. Frank en Leendert gingen vorig jaar mee. Frank: “Het deed me goed te weten dat ik nu CliniClowns kon helpen tijdens de Alpentocht.”
 

Afgelopen jaar hielpen Leendert de Jong en Frank Benthem als vrijwilligers mee met de Alpentocht. Leendert stond op een rustpost en Frank hielp bij de EHBO. Beide zijn ervan overtuigd dat meehelpen met de Alpentocht een van de mooiste ervaringen ooit is.

“Ik ben blij dat ik afgelopen jaar als vrijwilliger begonnen ben bij CliniClowns”, vertelt Frank. Hij was gevraagd voor de EHBO post omdat hij ervaring heeft met het begeleiden van fietstochten en in zijn tijd als vrijwilliger bij poppodium Paradiso ook al een aantal keer een EHBO diploma heeft mogen halen. Het deed me goed te weten dat ik nu CliniClowns kon helpen tijdens de Alpentocht.”

Ook Leendert werd gevraagd door CliniClowns om te helpen. “In eerste instantie had ik mij niet opgegeven, omdat ik het niet kon combineren met mijn werk. Helaas zat ik afgelopen zomer ineens even zonder werk. De organisatoren van de Alpentocht hoorden dit. Ik werd meteen gebeld met de vraag of ik kon helpen.” Leendert reageerde enthousiast op deze oproep. Natuurlijk wilde hij erbij zijn! Een paar weken later zat hij in Frankrijk, eten en drinken uit te delen aan de enthousiaste deelnemers van de Alpentocht en ze aan te moedigen op weg naar de top van de Mont Ventoux.

Het topje van de berg

Leendert en Frank zijn het erover eens dat het aan de Alpentocht zo leuk is door de sfeer. “Het is zo relaxed allemaal”, vertelt Frank. “Iedereen is enthousiast en gemotiveerd. Iedereen is in voor een praatje. De deelnemers, de vrijwilligers maar ook de organisatie van de Alpentocht.”

Elke ochtend komt de hele groep bij elkaar om de dag te bespreken, onder het genot van een kopje koffie. “Het is eigenlijk net een familie”, zegt Leendert. “Dat klinkt overdreven, maar het voelt echt zo.” Ook Frank vindt dit. “Je zit met zijn allen op een camping, in een comfortabele accommodatie. Van mij hadden ze die camping net zo goed kunnen omdopen tot dorp CliniClowns. We vormden eigenlijk een kleine maatschappij.”

Leendert en Frank vinden daarnaast dat het vrijwilligerswerk wat ze mogen uitvoeren heel mooi is om te doen. “Je helpt anderen om te kunnen presteren”, aldus Leendert. Frank: “Kijk, dat topje van de berg, dat is waar de deelnemer het voor doet. Als vrijwilliger draag je bij aan allerlei faciliteiten waardoor de deelnemers dat topje van de berg bereiken. Het is dan ook extra mooi om hun blije gezichten te zien. Daar doe je het gewoon voor!”

Word ook vrijwilliger

Dit jaar heeft de Alpentocht opnieuw een hele hoop vrijwilligers nodig. Wil je net als Leendert en Frank een onvergetelijke ervaring opdoen en daarbij ook nog eens een goed doel helpen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@cliniclowns.nl.

Loop je warm van dit verhaal en wil je graag helpen? Dat kan!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?