×

De 'Dag voor het Goede Doel'

Ieder jaar organiseert de Rijksscholengemeenschap Enkhuizen de ‘Dag voor het Goede Doel’. Deze keer stond deze dag in het teken van CliniClowns. Voordat de leerlingen echt konden genieten van hun voorjaarsvakantie, was het eerst nog even tijd om te knallen. Samen schonken ze het geweldige bedrag van €9270!

De dag begon al vroeg voor sommige leerlingen van het RSG Enkhuizen. Zo’n zeventig leerlingen stonden om 6:00 uur ‘s morgens klaar in zwembad de Kloet voor een sponsormarathon waarbij de leerlingen zoveel mogelijk banen probeerden te zwemmen. Een prachtige start van de dag, want daarna konden de leerlingen meedoen aan tal van activiteiten.

Zo waren er optredens in de aula en hielden de creatieve leerlingen zich bezig met het maken van sfeerlichten, 3D-prints en lolly’s. Daarnaast was het mogelijk om mee te doen aan een rolstoelrace en op de marktkramen werden allerlei spullen, boeken en hapjes verkocht. Je kon daarnaast luisteren naar live muziek, mee doen met het rad van fortuin, darten, schaken of free runnen op het sportterrein. En tot slot kon je ook meedoen aan een zaalvoetbaltoernooi in sportzaal De Drecht.

Zo’n zeventig leerlingen stonden om 6:00 uur ‘s morgens klaar in zwembad de Kloet voor een sponsormarathon

Het zaalvoetbaltoernooi is altijd één van de hoogtepunten van de dag. De volle tribunes in de zaal zijn het bewijs. Als klap op de vuurpijl werden ‘The golden oldies’, het docententeam van de school, eindelijk van hun troon gestoten in de halve finale nadat ze jarenlang de eerste titel hadden verdedigd. 

Alle leerlingen van deze school waren op een of andere manier betrokken bij deze goede doelendag. Ze waren ofwel verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten ofwel deelnemers van de activiteiten. Uiteindelijk werd het mooie bedrag van €9.270 opgehaald! De cheque werd overhandigd aan CliniClown Boem in het WestFriesGasthuis te Hoorn.

Ontzettend bedankt aan alle leerlingen en medewerkers van de RSG Enkhuizen voor jullie geweldige inzet en het prachtige bedrag dat jullie bij elkaar hebben verzameld!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?