×

De Smitties vieren feest met CliniClowns

SMITTIES zijn 3 broertjes, 2 zusjes en hun onafscheidelijke hondje BOEFIE. Ze houden van alle Cliniclowns en doneren daarom 250 boekjes ‘SMITTIES vieren feest’. Zo kunnen we samen met alle kindjes plezier te maken. 

Iedere SMITTIE is herkenbaar aan zijn of haar lievelingskleur en alle vijf hebben ze een eigen karakter. BINK is stoer, sterk en een echte bikkel; JIMMY is vrolijk, relaxed en dol op eten; JOY is stoer, ondeugend en onafscheidelijk van haar teddybeer; LULU is lief, houdt van roze en blingbling; MIK is een denker, uitvinder en heel nieuwsgierig en BOEFIE... is het aller aller aller liefste hondje!
 
 

De Amsterdamse zussen Christiane en Lizette Smit, De Smitten, hebben het peuter-kleuterconcept bedacht, geïllustreerd en uitgegeven. De serie start met tekstloze kijkboeken, waarin alle aspecten van het feestvieren te zien zijn: slingers ophangen, ballonnen blazen, taart bakken en opeten, maar ook cadeautjes krijgen, spelletjes doen en vooral heel veel plezier hebben met elkaar.
 
Op de SMITTIES website kun je ook kleurplaten downloaden en leren tellen van 1 tot 10: Klik hier!

Help mee, steun CliniClowns!

'Ze deed een dansje voor juffrouw Kees bij binnenkomst'

De zevenjarige Kyani heeft diabetes type 1, een ziekte die haal leven veranderde. In het CliniClowns College kreeg ze de volle aandacht van clown Gigi en juffrouw Kees: “Ze werd echt in het zonnetje gezet en had dikke pret! Thuis mag niet alles en in het College mocht alles even.”

Maak meer bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.