×

Een glimlach van Koos voor CliniClowns

Wanneer je met pensioen gaat en een afscheidsfeest geeft, kan je rekenen op een hele hoop cadeaus. Maar wat nou als je geen cadeaus wilt? Dan doe je, net als Koos Koolstra, geld ophalen voor CliniClowns. Hij haalde met zijn afscheidsfeest bijna 8000 euro op.
 

Koos Koolstra is 17 jaar lang directeur geweest van woningcoöperatie de Alliantie. Een inspirerend beroep, aldus Koos. Voor zijn pensioen wilde hij wat bijzonders doen, maar cadeaus hoefde hij niet. “Ik heb alles al”, vertelt Koos. Daarom besloot hij om geld in te zamelen voor CliniClowns. “Ik neem na al die jaren afscheid met een glimlach. CliniClowns geeft kinderen en mensen met dementie een glimlach. Ik vond dat wel een mooie metafoor.”
                                                                       
Veel ervaring heeft Koos niet met CliniClowns. “Ik heb ze weleens gezien op tv, maar zelf niet van dichtbij meegemaakt wat ze doen,” zegt Koos. Hij is blij dat zijn vijf kleinkinderen gezond en levenslustig zijn. “Daar ben je dankbaar voor, want je weet dat dit niet altijd het geval is.” Mede daarom wilde Koos geld ophalen voor CliniClowns.

Met enthousiasme gegeven

Voor zijn afscheidsfeest had Koos 800 tot 900 mensen uitgenodigd. De mensen moesten aangeven of ze kwamen of niet. Cadeautjes wilde Koos niet. “Als ze per se wat willen geven, dan heb ik liever dat ze dan wat aan CliniClowns geven.” Iets wat de genodigden met veel enthousiasme gedaan hebben. Koos haalde 7618 euro op. “Ik moet toegeven, er zitten wat bedrijven tussen. Zij geven natuurlijk snel meer, maar wat ben ik blij met dit bedrag.”
 
Een streefdoel had hij niet. “Ik wist van te voren niet hoe men hierop zou reageren en wat ze überhaupt zouden geven.” Toen hij van CliniClowns een update kreeg over hoe de inzameling ging, was hij al blij verrast. “We kregen te horen dat we op 1800 zaten. Ik weet nog dat ik dacht, wat een mooi bedrag! Maar toen waren we nog niet eens op de helft van wat we nu hebben ingezameld.”
 
Koos kijkt er met een positief gevoel op terug. “Men heeft positief gereageerd op deze actie. We hebben een mooi bedrag opgehaald en ook het afscheid heeft een mooie indruk achter gelaten. Dit is precies zoals we het voor ogen hadden.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?