×

Een kerstmusical voor CliniClowns

Het is eind december, bijna kerst. In Ons Jaren 50 Dorp in Hooge Zwaluwe zijn twaalf jonge acteurs en actrices te vinden. Samen voeren ze een bijzonder kerstverhaal op. Niet alleen het verhaal maakt het bijzonder, maar het is ook bijzonder omdat een deel van de opbrengst naar CliniClowns gaat.
 

De twaalf jonge acteurs en actrices komen overal vandaan. Hooge Zwaluwe, Terheijden en zelfs Etten Leur. Onder leiding van verhalenvertelster Nicolle en muzikale begeleiding van Fab en Lin, zongen en dansten zij de kerststerren van de hemel.

De musical begon rondom de winkeltjes van het nostalgische dorp. Op een koude avond warmen een aantal weeskindertjes zich op bij een haardvuur. De weeskinderen willen op zo’n warme avond eigenlijk wel in de herberg slapen. Daarom trekken ze van deur naar deur om kerstliedjes te zingen. Helaas zingen ze niet genoeg geld binnen. Een van de weeskindjes heeft echter een briljant idee. “Laten we de koude nacht in het theater doorbrengen”. 

Het publiek, dat inmiddels intens geniet van de bijzondere kerstmusical, volgen de jonge musicalsterren naar het Revue Theater. Daar dansen en zingen de kinderen nog eens uit volle borst. Zelfs Rudolph met zijn rode (clowns)neus kwam nog even langs!

Kerstsfeer

Met een daverend applaus komt de kerstmusical tot een einde. Om nog een beetje in de kerstsfeer te blijven hangen, heeft Ons Jaren 50 Dorp bedacht om een deel van de opbrengsten van deze musical aan CliniClowns te doneren. Niet alleen van deze musical, trouwens. Ook  van alle andere activiteiten die in januari in het nostalgische drop in Hooge Zwaluwe plaatsvinden, wordt een deel gedoneerd aan CliniClowns. Een goede reden om het dorp nog snel even te bezoeken.

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?