×

‘Ik geef de mooie verhalen door’

Leendert de Jong zag in de bioscoop de film Patch Adams, over een arts die zijn patiënten als clown benaderde. Ter plekke besloot hij donateur te worden van CliniClowns. Ook meldde hij zich aan als vrijwilliger bij CliniClowns.

Leendert overleed in 2020. In overleg met zijn familie blijven we zijn verhaal delen, in de hoop dat hij anderen hiermee kan inspireren.

Leendert wist vanaf het eerste moment dat de CliniClowns iets heel moois realiseren waaraan hij wilde bijdragen. Hij zag het met eigen ogen als vrijwilliger voor CliniClowns. “De clowns maken kinderen niet beter, maar zorgen er wel voor dat ze zich beter vóelen. ​Ik probeer daaraan een bescheiden bijdrage te leveren. Daarom ben ik structureel donateur.”

Ontroerend

“Wat me bijzonder is bijgebleven is een ontmoeting in het ziekenhuis tussen een echtpaar wiens dochtertje was overleden en twee clowns. Het meisje was lang ziek geweest en elke keer als ze in het ziekenhuis lag, had ze veel plezier met de clowns. Haar ouders waren daar zo dankbaar voor. Ze deelden hun verhaal met de clowns. Lichtvoetigheid en intens verdriet kwamen samen. Dat was ontroerend."

Een bescheiden bijdrage

"De clowns maken kinderen niet beter, maar zorgen er wel voor dat ze zich beter vóelen. Daarom ben ik structureel donateur."

Voor Leendert bevestigde het hoe betekenisvol het werk van CliniClowns is. Als vrijwilliger hoort hij de mooiste verhalen en die geeft hij door in zijn taak als voorlichter voor CliniClowns. "Als voorlichter doe ik van alles; van cheques in ontvangst nemen en het startschot lossen tijdens een sponsorloop tot presentaties en gastlessen geven. Ik vind het leuk om mensen te inspireren en enthousiasmeren. En ik help bij evenementen. Ook tijdens de Alpentocht hoorde ik indrukwekkende verhalen, die ik als voorlichter weer doorgeef.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!