×

‘Kinderen raken mij’

Als Jack van Gelder CliniClowns aan het werk ziet, is hij iedere keer weer onder de indruk. Hij vertelt ons dan ook graag waarom hij CliniClowns ambassadeur is geworden. “Ik ontmoet zulke dappere en strijdlustige kinderen.”

“Kinderen raken mij. En zieke kinderen helemaal. Daarom heb ik me spontaan aangemeld als ambassadeur van CliniClowns”, vertelt Jack. Iedere keer is hij weer onder de indruk als hij het werk van CliniClowns ziet. “De liefde voor wat ze doen en het subtiele spel waarmee ze kinderen even laten vergeten dat ze ziek zijn… Ik krijg er nog steeds tranen van in mijn ogen.”

Jack: “Ik ontmoet zulke dappere en strijdlustige kinderen.”

Jack voelt zich bevoorrecht als ambassadeur. “Ik ontmoet zulke dappere en strijdlustige kinderen.” Zo ontmoette hij Dijon, bij wie op zijn vijfde jaar een kwaadaardige hersentumor werd ontdekt. Zijn vader, Jimmy, vertelt wat de bezoekjes van de CliniClowns in die donkere en onzekere tijd voor hem betekende: “Dijon moest een zware operatie ondergaan. Hij kon daarna niets meer, niet lopen, niet praten, niet eten. Alles moest hij opnieuw leren. “De CliniClowns brachten daarbij afleiding en plezier. Verstoppertje spelen vond Dijon geweldig. Je hoorde hem lachen onder zijn deken. We zagen hoe hij zijn ziekte even vergat.”

​Dijons moeder, Linda, vult aan: “Als wij naar het ziekenhuis moesten, dacht Dijon nooit aan de nare dingen. Hij zei altijd: oh, komen de CliniClowns dan ook?”

Nu, twee jaar later, gaat Jack langs bij de bakkerswinkel van Jimmy. “Het gaat nu gelukkig een stuk beter met Dijon. Ik zag hem samen met zijn zusje Lola door de bakkerswinkel van zijn vader rennen en vliegen. De CliniClowns is hij niet vergeten. Hij wil niets liever dan dat de CliniClowns alle zieke kindjes opvrolijken. Zijn vader bedacht daarom een prachtige actie.” 

Wil jij ook meer bezoeken mogelijk maken? Doneer dan snel! Want iedere gift helpt en brengt een lichtpuntje in het leven van zieke en gehandicapte kinderen.