×

Lachen voor CliniClowns tijdens de Week van de Chronisch Zieken

Almere

De week van de Chronisch Zieken (5 t/m 12 november 2011) is een landelijke campagne die het lot van langdurig zieke mensen onder de aandacht brengt bij zorgverleners, politici en werkgevers. In Almere zijn in diverse lokale activiteiten georganiseerd door het projectteam Samen Beter.

Het Flevoziekenhuis was dit jaar gastheer en een belangrijke partner om de Week Chronisch Zieken te ondersteunen in deze zeer actieve week. Ook basisschool het Zonnewiel besteedde aandacht aan de campagne. Zo werden alle leerlingen verrast door een lachworkshop, verzorgt door Sharon de Menges van De Lachstudio.

Op dezelfde dag vond er een werkgeverscongres plaats in het Flevoziekenhuis. Ruim 40 werkgevers namen deel aan dit congres. Zij werden dan ook blij verrast met een ludieke actie: namelijk een flasmob. Alle aanwezigen werden gevraagd een rode neus op te zetten en gingen 'aan de slag voor een lach'. Er waren ruim 200 mensen getuige van dit 'circus'.

Tevens is er een benefiet gehouden voor CliniClowns en is er een fantastisch bedrag van maar liefst € 1.230,- opgehaald!