×

Loop de New York Marathon voor CliniClowns!

Sjaak van de Groep begon vorig jaar aan een avontuur. Als lid van Team CliniClowns liep hij de New York Marathon. Het beviel hem zo goed dat hij aankomende november weer mee rent.  Maar het team is nog niet compleet en zoekt versterking! Loop jij dit jaar ook mee?

Begin vorig jaar hoorde Sjaak via een fysiotherapeut over de mogelijkheid om de New York Marathon voor CliniClowns te rennen. Hij werd nieuwsgierig en besloot een informatieavond te bezoeken. “Toen ik voor het eerst op het CliniClowns kantoor kwam voelde het gelijk goed”, vertelt Sjaak. “Het idee dat ik goed begeleid zou worden en met een groep kon lopen, sprak me erg aan.”
 
Volgens Sjaak is het een voordeel dat alles goed wordt geregeld voor de lopers. CliniClowns faciliteert dan ook een sterk programma. Niet alleen ontvangt elke loper persoonlijke begeleiding met een trainingsprogramma speciaal voor hem samengesteld, ook wordt er elke maand een volledige training met gezonde lunch georganiseerd. Het hotel en de reis zijn geregeld en gezamenlijk wordt vooraf ter plaatse het loopgebied verkend. Sjaak: “Je wordt begeleid door een fysiotherapeut en ze regelen een hotel in de buurt van Central Park, de kaartjes voor de metro… Het zit echt goed in elkaar.”

Lopen voor een goed doel

Sjaak staat helemaal achter het werk van CliniClowns, dus dat hij de marathon kon lopen met dit team was voor hem twee vliegen in één klap. “De CliniClowns doen meer dan alleen gekke bekken trekken. Hun spel doet echt iets voor kinderen; ze kunnen even ontspannen”, vertelt Sjaak. “Ik kan me heel goed voorstellen dat dat veel betekent, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun ouders.”

Gewoon doen

Door zijn deelname aan de New York Marathon vorig jaar is Sjaak zo enthousiast geworden dat hij tevens van plan is om in 2018 de Marathon van Chicago voor CliniClowns te lopen! “Ik ben echt een marathonloper geworden.”

'De ervaring en het feit dat je voor een goed doel loopt, zijn het meer dan waard.'

Lijkt het jou ook fantastisch om de New York Marathon te lopen voor CliniClowns? Twijfel niet langer! “Mensen vinden de afstand ver en denken dat ze het niet kunnen. Maar de ervaring en het feit dat je voor een goed doel loopt, zijn het meer dan waard”, vertelt Sjaak enthousiast. “Het gevoel als je bij de start staat is fantastisch, dat is waar je een heel jaar naartoe hebt geleefd en gewerkt!”

Wil je meer weten over wat het trainingsprogramma inhoudt? Bekijk het hier!