×

Nicole en Gerard rennen de marathon van New York voor CliniClowns

Nicole en Gerard zijn echte hardloopliefhebbers en één van dé marathons die je dan ooit in je leven moet hebben gelopen is natuurlijk de marathon van New York. Daarom versterken Nicole en Gerard dit jaar Team CliniClowns bij de New York marathon. Nicole: “De marathon van New York is natuurlijk al geweldig om aan mee te doen, maar om het dan ook nog eens voor zo’n mooi doel als CliniClowns te doen maakt het alleen nog maar mooier!”

De CliniClowns zijn geen onbekende voor Nicole en Gerard. Gerard heeft toen hij jong was veel in het ziekenhuis gelegen doordat hij de ziekte van Hodgkin had. De mooie momenten die hij met de CliniClowns vroeger heeft meegemaakt zorgden ervoor dat de tijden in het ziekenhuis voor hem een stuk verdraagzamer waren. Gerard: “We hebben geen moment getwijfeld voor welk goede doel we de New York marathon willen lopen. Dat we iets terug kunnen doen voor het goede doel die mij vroeger heeft kunnen helpen vind ik fantastisch!” Nicole: “Mijn neef heeft een dochter die ook de CliniClowns op bezoek krijgt. Ze is helemaal lyrisch dat ik ga hardlopen voor de CliniClowns!”

Naast dat Nicole en Gerard wekelijks trainen voor de marathon zijn ze ook druk bezig met het ophalen van zo veel mogelijk geld. Nicole: “Deze kerst heb ik twee dagen met een collectebus en rode neuzen bij een tuincentrum bij mij in de buurt gestaan. Het resultaat was geweldig! Ik heb beide keren rond de 450 euro opgehaald én het tuincentrum was veranderd in een clownscentrum door alle rode neuzen die mensen ophadden!”

Ook met carnaval hebben ze niet stil gezeten. In samenwerking met Sportcafé de Oostwal hebben ze speciaal voor CliniClowns in het carnavalsweekend een feestelijke dag georganiseerd. In de middag waren er activiteiten voor kinderen en in de avond mochten alle volwassenen de heupen losgooien op de dansvloer. Nicole: “Deze actie heeft ook 450 euro opgeleverd en door alle acties staat de teller nu bijna op 4.000 euro! Daar zijn we natuurlijk al heel blij mee, maar ons doel is nu om 6.000 euro op te halen en hopelijk zelfs meer.”
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Teun helemaal op zijn gemak bij CliniClowns

Teun (8) heeft het syndroom van Down en is doof. Samen met zijn familie bezocht hij het CliniClowns College, wat een mooie herinnering opleverde voor het vrolijke jongetje. Moeder Karin denkt er nog graag aan terug: “Het was een hele gave ervaring.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?