×

Online carnavalsshow zorgt voor mooie donatie aan CliniClowns

De Graote Vastelaovend Show werd georganiseerd om toch nog carnaval te vieren, maar dan in de woonkamer. "We vonden het een mooi idee om een positief doel te koppelen aan onze show en dat werd CliniClowns."

'Een leven zonder carnaval', dat was in eerste instantie het thema van de show die Erik Royen samen met Media INN en Sports INN zou opzetten. "Maar dan zit je meer in het negatieve en we hebben dit omgedraaid naar een stukje positiviteit. Zo hoopten we ook een stukje positiviteit in de woonkamer te krijgen." En zo zat op 6 februari heel Limburg klaar voor De Graote Vastelaovend Show.

Verbinding

Media INN is een community voor bedrijven op het gebied van media. "We brengen ondernemers bij elkaar en we proberen op die manier de wereld een stukje mooier te maken." Vanuit daar is het idee ontstaan voor De Graote Vastelaovend Show. "Carnaval is een feest van verbinding, de vraag was: hoe kunnen we deze verbinding toch weer terugvinden?" Artiesten door heel Limburg waren opgetrommeld om mee te doen met de show. "We hadden een line-up staan waarvan je wist dat als je het live zou hebben, dat je was uitverkocht." De organisatie zag ook een kans voor de artiesten die momenteel weinig optreden. "Op deze manier kunnen we ook hen helpen."

Leukemie

"We hadden eigenlijk al heel snel bepaald welk goed doel we aan onze show wilde koppelen.” Zelf heeft Erik het effect van CliniClowns tien jaar geleden van dichtbij meegemaakt. Dat effect is hem al die jaren bijgebleven. "Ik heb een zoontje dat leukemie heeft gehad, hij heeft een halfjaar in het ziekenhuis gelegen. Ik zag dat de CliniClowns bij heel veel kinderen destijds dat stukje vrolijkheid en opluchting konden brengen. Zodoende vonden we dit een mooi doel om onze bijdrage aan te leveren."

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier

Groot succes

In heel Limburg was De Graote Vastelaovend Show te zien. Naast de kaartverkoop werden er ook Sjpas & Plezeer boxen (plezier en vermaak box) verkocht voor 11,11 euro. “We hebben letterlijk door heel Limburg boxen bezorgd.” Uiteindelijk zijn er 790 betaalde kaartjes verkocht. Dit zorgde voor een totale opbrengst van 876,90 euro voor CliniClowns. Voorlopig was de show iets eenmaligs, maar er wordt zeker over nagedacht om dit soort evenementen vaker in het jaar te organiseren. “We zijn al wel plannen aan het maken om volgend jaar weer iets met carnaval te doen, alleen hopen we dan dat we het live mogen organiseren.”

Positiviteit uitstralen

Erik heeft ook nog een tip voor andere actievoerders: "Probeer positiviteit uit te stralen, net zoals de CliniClowns. Kijk wat er wel kan en laat je niet uit het veld slaan. Op basis van die positiviteit gaan heel veel mensen met je mee."
 
Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Laat je inspireren of bedenk je eigen actie!

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier