×

Peter fietst naar Ibiza voor CliniClowns

Peter Danse (65) besluit wel een hele sportieve uitdaging aan te gaan om geld op te halen voor CliniClowns. Hij stapt in mei samen met zijn broer op de fiets naar hun zusje op Ibiza. 'Over 1800 kilometer weet ik vast waar ik aan begonnen ben.'

Peter gaat in mei 2021 naar Ibiza fietsen voor CliniClowns

Hij vertrekt vanuit Nederland om via België, door Frankrijk en Spanje om uiteindelijk met de boot het laatste stuk af te leggen van Barcelona naar Ibiza Stad. “Tien kilometer verder zijn we bij het huis van mijn zus. Onze bestemming is fijn, maar niet het hoofddoel. Ons doel is de reis op zich en het geld dat we daarmee ophalen voor CliniClowns. Daar doen we het voor.”

Een droom die uitkomt

Voor Peter is de reis een lang gekoesterde droom. Maar hij wilde het niet alleen doen. Toen zijn broer afgelopen jaar met pensioen ging zag Peter zijn kans schoon. “Ik belde hem op. Lang hoefde mijn broer niet na te denken, hij zei meteen ‘ja’.”
 
“Ik weet nog niet precies waar ik aan begonnen ben”, lacht Peter. “Het enige wat ik weet is dat ik er ongelofelijk veel zin in heb en dat ik dit hoe dan ook af ga maken.” De natuur en de vrijheid trekken Peter het meest. “Niks hoeft. Behalve 75 kilometer per dag fietsen”, voegt hij er lachend aan toe.

Alles voor CliniClowns

"Ik wil mijn eigen energie en gezondheid inzetten voor een organisatie die op haar beurt haar energie steekt in het verzorgen van afleiding en plezier."

Als vrijwilliger in een huis voor mensen met dementie weet Peter wat afleiding en plezier voor ze kan betekenen. “Mensen met dementie hebben vaak heel weinig nodig om even die fonkeling van plezier in hun ogen te krijgen. Aandacht, een aanraking, een praatje.”
 
“Ik heb zelf acht kleinkinderen, de negende is op komst. Ze zijn allemaal gezond en vrolijk. Ik realiseer me dat dat ook anders kan. Ik wil mijn eigen energie en gezondheid inzetten voor een organisatie die op haar beurt haar energie steekt in het verzorgen van afleiding en plezier. Daarom stap ik de fiets op voor CliniClowns.”

Wil je Peter en zijn broer sponsoren? Dat kan hier. Peter: “Elke euro is welkom.” Of ben je enthousiast geworden en wil je zelf fietsen, wandelen of hardlopen voor CliniClowns? Neem dan eens een kijkje op de site van de Alpentocht of start je eigen actie hier beneden. 

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!