×

Rennen, rennen en nog eens rennen

Op 23 maart organiseerde OBS de Zeester in Beverwijk voor het eerst een sponsorloop, waar bijna de hele school aan mee deed. De school koos ervoor om met de sponsorloop geld op te halen voor CliniClowns.

Sponsorloop voor CliniClowns.

Maar liefst 270 leerligen deden vrijwillig mee aan de eerste Zeester Run. Zij hadden voorafgaand aan de run een sponsorboekje mee naar huis gekregen om zo veel mogelijk sponsors te zoeken. De meeste kinderen wisten het boekje ook helemaal vol te krijgen!

Het evenement werd geopend door de schoolleider en een wethouder. Een sportieve moeder verzorgde samen met Toet de warming up.  Het hele schoolplein stond vol met deelnemers, publiek en omstanders en de run moest nog beginnen.

“Ze hebben bijna al die tijd aan een stuk doorgelopen. Het publiek stond rijen dik, muziek knalde uit de boxen en de speaker moedigde elk kind aan nog een rondje door te rennen.”

Eerst waren de jongste kleuters aan de beurt. Zij krijgen 20 minuten om zoveel mogelijk rondjes van 250 meter te lopen. Daarna kregen de groepen 3 t/m 6 25 minuten en als laatste de groepen 7 en 8 een half uur.

De Zeester Run werd afgesloten met een finale waarin juffen, meesters en ouders mee konden doen. Deelname aan deze run kostte hen €2,50. Het aantal deelnemers was veel meer dan verwacht. Kinderen moedigden luid hun juf, meester, mama of papa aan.

De volgende dag maakte de Kinderraad van de school het opgehaalde bedrag bekend. Dat werd maar liefst € 7842,65! Heel erg bedankt voor deze geweldige prestatie! Daar kunnen jullie trots op zijn.

Van de sponsorloop werd ook nog een mooie reportage gemaakt

Ga jij ook aan de slag voor CliniClowns? Zet dan je eigen actie op!

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de Neusflits

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."