location calendar close camera euro info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau

‘Anna wordt blij van Cliniclowns’

Manjusha Nuijen is moeder van Bas (15), Jesper (12) en Anna (11). Ze loopt volgend jaar de New York Marathon vanwege haar dochter. Anna is geboren met een hartafwijking en heeft in haar nog korte leven al heel veel ziekenhuizen van binnen gezien. Daar krijgt Anna geregeld bezoekjes van de CliniClowns en vergeet ze even haar pijn.

“Anna is geboren met een vernauwing naar de aorta. Daardoor is ze gauw moe en heeft ze weinig conditie. Ze heeft moeite met alle dagelijkse dingen en volgt daardoor speciaal onderwijs, omdat ze niet mee kan komen op het reguliere onderwijs. Anna wordt ouder en merkt steeds meer dat ze anders is. Wij zijn een nuchter gezin en zijn blij met haar zoals ze is. Anna is daardoor wat prikkelbaar, maar op zich gaat het erg goed.”

“Het is zo aangrijpend om je kind ziek in zo’n ziekenhuisbed te zien liggen. Het heeft ons ontroerd dat het zonnetje op haar witte gezichtje weer doorbrak als de CliniClowns aan haar bed stonden. Ik zie dat Anna ervan opknapt en ik wil dat meer kinderen de kans krijgen dat te kunnen ervaren.”

Doorzettingsvermogen

“Een marathon lopen is niet niks, maar ik loop al jaren fanatiek hard. Mijn eerste marathon heb ik afgelopen april gelopen. Hardlopen is een uitlaatklep voor mij. Ik kan dan even mijn gedachten verzetten en kom altijd voldaan thuis. Dat geeft nieuwe energie.”

"De marathon vraagt doorzettingsvermogen, net als voor zieke kinderen die soms een lange weg moet gaan."

“Het lopen van de New York Marathon geeft mij een mooie kans om me voor CliniClowns in te zetten en ervoor te zorgen dat dit nog lang bij heel veel kinderen mogelijk is. Daarom heb ik besloten om veel meer kinderen die kans te geven! De marathon vraagt doorzettingsvermogen, net als voor zieke kinderen die soms een lange weg moeten gaan. Mijn doel is om 10.000 euro bij elkaar te krijgen via sponsoren.”

Ben je ook enthousiast geworden?

Je kunt je nog aanmelden voor de New York Marathon van 2016! De marathon zelf is op zondag 6 november 2016. Je wordt het hele jaar begeleid door zeer ervaren marathonlopers en een sportfysiotherapeut. Naast de teamtrainingen is er een persoonlijk op maat gemaakt trainingsschema. Aanmelden hiervoor kan tot eind april 2016. Voor geoefende lopers (vanaf 10km en meer) is aanmelden daarna ook nog mogelijk. Lees meer over de New York Marathon.

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.

location calendar close camera euro info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau