search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

'De CliniClowns waren voor ons het ziekenhuis geworden'

Daan bracht een derde deel van zijn jonge leven door in het kinderziekenhuis. Na een moedige maar oneerlijke strijd tegen kinderkanker overleed hij in juli 2016 op 14-jarige leeftijd. Voor zijn moeder, Bertine van de Poll, zijn de momenten die Daan beleefde met de CliniClowns warme herinneringen. Ze blikt met ons terug. “De CliniClowns waren het ziekenhuis geworden.”

“Huil maar niet, mama… Ik ben niet ziek. Alleen mijn bloed is ziek”, vertelde Daan meerdere keren tegen zijn moeder. Op dinsdag 7 februari kreeg de familie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te horen dat hun zoon Daan met Downsyndroom Acute Lymfatische Leukemie (ALL) had. Sinds die dag werd alles anders. De familie kreeg een lang en zwaar ziekenhuis traject in het vooruitzicht. Maar Daan klaagde nooit en genoot van ieder mooi moment dat hij zich goed voelde.

“Het ziekenhuis werd voor ons een tweede thuis. In ons leven speelden er zoveel af in het ziekenhuis”, vertelt Bertine. Hier ontmoette Daan iedere donderdag de CliniClowns. Dit contact heeft een belangrijke rol gespeeld in de periode dat hij zo ziek was. “Daan kon bij de CliniClowns echt even vergeten dat hij zo ziek was, even de pijn vergeten als hij die had.”

“Daan hoorde de clowns altijd al aankomen op de gang. ‘Ohh, wat hoor ik, wat hoor ik? Ssht... stil eens even, mama’, zei Daan dan. Hij ging dan gauw even om het hoekje kijken of ze er al aankwamen. Hij kon zich de hele week al verheugen op het bezoek van de clowns. Ze brachten hem afleiding en gezelligheid, even geen dokter of zuster aan zijn bed. Daar haalde hij weer energie uit”, vertelt moeder Bertine van de Poll.

CliniClowns Plip en Stip speelden iedere week met Daan in het ziekenhuis. In drie jaar tijd groeide dit contact uit tot een intense band. “De CliniClowns hebben heel veel met Daan in de ziekenhuiskamer meegemaakt, zo veel mooie momenten”, vertelt Bertine.

Paula en Ralf (CliniClowns Stip en Plip) herinneren zich de momenten met Daan ook nog goed: “We hebben Daan in ons hart gesloten. Het was een heerlijk vrolijke jongen waar we ook veel leuke momenten mee hebben gehad. We kennen hem als circus directeur, regisseur en voornamelijk goochelaar. Het thema van het spel was namelijk meestal goochelen, Daan was hier gek op. Maar jammer genoeg kunnen wij niet echt toveren...”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk