calendar close camera euro check edit filters beeldmerk cadeau hand hart-hand person share

Afgelopen week was een bijzondere week op Instagram. Directeur Barbara Hellendoorn-Mineur gaf namelijk een kijkje achter de schermen van haar werk bij CliniClowns en liet zien wat zij allemaal doet! Zo ontmoet ze de enige echte inspirator en uitvinder van CliniClowns weer, kijkt ze mee met een speciaal clownsbezoek van CareClowns aan ouderen met dementie en deelt ze ook nog wat persoonlijke ervaringen.

Barbara is sinds 2013 de directeur van CliniClowns. Zij volgde Hans Geels op, die 13 jaar directeur van CliniClowns was. Het belangrijkste aan het werken bij een goed doel, vindt Barbara het feit dat het werk er echt toe doet. “Met z’n allen maken we de wereld een beetje mooier.”

Pluk de Week

Barbara begint haar week met een bericht over Pluk de Week. Iedere maandagochtend komen alle collega's die op kantoor zijn bij elkaar tijdens deze bijzondere vergadering. Zij delen belangrijke gebeurtenissen van de week ervoor en dingen die nog op de planning staan. Tijdens deze Pluk de Week worden de uitkomsten van de ontwerpweek van de vernieuwde CliniClowns-opleiding gedeeld. Er is namelijk ruimte voor nieuwe clowns en daarom gaat CliniClowns vanaf volgend jaar op een nieuwe manier getalenteerde spelers opleiden!

CareClowns

“Door met hen mee te kijken, zie ik steeds weer wat een effect zo'n clownsbezoek kan hebben.”

Barbara is niet alleen directeur van CliniClowns, maar ook van zusterorganisatie CareClowns. CareClowns maken via respectvol spel contact met ouderen met dementie, waar soms nog moeilijk contact mee te maken is. Soms uitbundig, maar vaak ook heel subtiel door een aanraking of zachte muziek.

Michael Christensen

Deze week is Michael Christensen, de enige echte inspirator en uitvinder van CliniClowns, in Nederland. Barbara ontmoet hem weer en heeft uitgebreid met hem kunnen praten. Michael zette het vak Hospital Clowning op en is hoofdgast tijdens de Internationale Clownsconferentie in Lissabon, waar Barbara ook bij zal zijn. “Een hele eer om met hem naar het vak en de organisatie te kunnen en mogen kijken!”

Persoonlijke ervaring met CliniClowns

Ook deelt Barbara een foto van haar dochter Noor, die 3 jaar geleden kennismaakte met het CliniClowns College. Een aantal jaren daarvoor kwam Noor in aanraking met CliniClowns toen zij een week in het Amstelland ziekenhuis lag. “Dierbare herinnering; ik ervoer daar het effect van een magisch moment met de clown, zowel voor Noor als voor mij!” 

Internationale Hospital Clownsconferentie

Aan het einde van haar week vertrekt Barbara naar Lissabon om op de Internationale Clownsconferentie over Hospital Clowning te zijn. Een aantal dagen er voor treft ze de laatste voorbereidingen voor presentaties die ze gaat houden. Tijdens de conferentie ontmoet ze meer dan 300 collega's van over de hele wereld. “Ik wist het niet voor ik bij CliniClowns werkte: de wereld van 'Hospital Clowning' is enorm groot en heel inspirerend!” 

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

CliniClowns op Instagram

Wil jij ook op de hoogte gehouden worden van wat er zich bij CliniClowns afspeelt? Volg ons dan op Instagram!

Afleiding voor held Reyan

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.