groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

Een unieke tocht voor CliniClowns

Het staat op de bucket list van velen; het beklimmen van de Mont Ventoux per fiets of al wandelend. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% is deze Franse berg met recht een uitdaging. “Als je dan eindelijk boven komt en de emoties van de mensen ziet, houd je het zelf ook echt niet droog”, vertelt Roderick Oudemans van Alpentocht. Samen met CliniClowns organiseert hij een uniek fiets- en wandelevent naar de top van deze berg.

Sinds 2012 organiseert stichting Alpentocht elk jaar een fietstocht voor het goede doel. Het begon als een event met voornamelijk deelnemers uit de installatiebranche, een branche waarin Oudemans jarenlang werkte. Maar door een groeiende belangstelling besloot Alpentocht uit te breiden. Dit jaar organiseert Oudemans daarom een extra editie in Frankrijk van 20 t/m 24 september. Oudemans: “Aan dit event kan iedereen meedoen. Om het evenement kleinschalig zijn er 350 plekken te vergeven.”

Het wordt een unieke tocht, aldus Oudemans. “Het speciale aan dit event is dat het niet te groot is, waardoor het voelt alsof we het echt samen doen. Ik verwacht dat ongeveer 15% lopend gaat en de rest op de fiets. We staan gezamenlijk op één camping in luxe stacaravans en het inschrijfgeld, van 242 euro, is puur kostendekkend. Ook het minimale bedrag aan donaties dat we van deelnemers vragen is niet heel hoog. Zo blijft het laagdrempelig. De wandelaars starten eerst, zodat ze onderweg een mooie rits aan fietsers voorbij zien komen, en de dag wordt feestelijk afgesloten met een uitgebreide BBQ en cheque uitreiking.”

"Zodra ik de top haal en iedereen naar huis zie appen of de fiets omhoog zie houden, weet ik waar ik het voor doe."

De Mont Ventoux is 1912 hoog. “Het is best een zware berg”, vertelt Oudemans die de tocht zelf al meer dan eens fietste. “Elke keer denk ik weer ‘waar begin ik aan’. Maar zodra ik de top haal en iedereen naar huis zie appen of de fiets omhoog zie houden, dan weet ik waar ik het voor doe. Het is heel emotioneel. Dat we samen met de deelnemers zo’n prestatie kunnen leveren voor het goede doel is heel gaaf.” 

De berg mag misschien uitdagend zijn, maar gemiddelde wandelaars kunnen de tocht prima lopen. “Zij kunnen onderweg wat vaker uitrusten.” Deelnemers die per fiets gaan, adviseert Oudemans minimaal 1500 kilometer voor het event te rijden. En daarnaast worden er trainingsdagen verzorgd. "Voor de fietsers plannen we twee verzorgde trainingsdagen. We fietsen op de Postbank in Arnhem en in Limburg. De data daarvan worden binnenkort bekend.”

De directeur van CliniClowns heeft al toegezegd mee te fietsen. En er zijn nog een aantal plekken vrij! Wil je ook mee naar dit unieke event en een ervaring opdoen om nooit te vergeten? Meld je dan nu aan!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk