×

‘Ik geef de mooie verhalen door’

Leendert de Jong (59) zag in de bioscoop de film Patch Adams, over een arts die zijn patiënten als clown benaderde. Ter plekke besloot hij donateur te worden van CliniClowns en inmiddels is hij ook al 15 jaar vrijwilliger.

Leendert wist vanaf het eerste moment dat de CliniClowns iets heel moois realiseren waaraan hij wilde bijdragen. Hij zag het met eigen ogen als vrijwilliger voor CliniClowns. "De clowns maken kinderen niet beter, maar zorgen er wel voor dat ze zich beter vóelen. ​Ik probeer daaraan een bescheiden bijdrage te leveren. Daarom ben ik structureel donateur.”

Ontroerend

“Wat me bijzonder is bijgebleven is een ontmoeting in het ziekenhuis tussen een echtpaar wiens dochtertje was overleden en twee clowns. Het meisje was lang ziek geweest en elke keer als ze in het ziekenhuis lag, had ze veel plezier met de clowns. Haar ouders waren daar zo dankbaar voor. Ze deelden hun verhaal met de clowns. Lichtvoetigheid en intens verdriet kwamen samen. Dat was ontroerend."

Een bescheiden bijdrage

Voor Leendert bevestigde het hoe betekenisvol het werk van CliniClowns is. Als vrijwilliger hoort hij de mooiste verhalen en die geeft hij door in zijn taak als voorlichter voor CliniClowns. "Als voorlichter doe ik van alles; van cheques in ontvangst nemen en het startschot lossen tijdens een sponsorloop tot presentaties en gastlessen geven. Ik vind het leuk om mensen te inspireren en enthousiasmeren. En ik help bij evenementen. Ook tijdens de Alpentocht hoorde ik indrukwekkende verhalen, die ik als voorlichter weer doorgeef.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?