calendar close camera euro check edit filters beeldmerk cadeau hand hart-hand person share

'Webcammen met de clowns vanaf de camping'

Damian van der Schaft (13 jaar) is al jaren heel actief bij de online activiteiten van CliniClowns. Online is hij beter bekend als Drobot en hij kan vaak niet wachten tot hij weer online mag. Zelfs op de camping in België zocht hij contact met CliniClown Dikkie voor een bijzondere rondleiding.

“Flip en Peer zijn mijn favoriete clowns. Die ken ik ook al heel lang. Maar ook om de grapjes en foutjes van Bluf kan ik heel hard lachen”, vertelt Damian. “Laatst was ik op de camping in België en toen heb ik Dikkie via de CliniClowns App een rondleiding gegeven. Dat was heel leuk!”

Overal en altijd contact

Zijn moeder Pascalle vult  aan: “Dat was helemaal zijn idee. Ik hoef hem nooit te stimuleren om contact te zoeken met de clowns. Ze zijn zo vertrouwd voor hem… Ik moet hem eerder afremmen in het contact leggen. Hij is veel online, zowel door de week als in het weekend. De app betekent echt heel veel voor hem. Damian zit altijd vol spanning te wachten dat hij weer online mag komen.”

Moeder Pascalle: “Sinds het contact met de clowns zien we echt een vooruitgang"

​Vooruitgang

Het effect van contact met de clowns via de app is voor Pascalle zeker zichtbaar. “Sinds het contact met de clowns zien we echt een vooruitgang. Damian heeft klassiek autisme, spierproblemen en is verstandelijk gehandicapt. Hij krijgt er heel veel positiviteit en energie van. En als hij vrolijk is, dan zijn wij dat ook. Vaak is hij nog een week aan het nagenieten en lachen van die ene grap die de clowns maakten. Voor hem is het heel fijn dat dat jullie er zijn.”