×

'De CliniClowns brengen luchtigheid'

De CliniClowns en onderwijsconsulenten: ze vinden elkaar in het Radboudumc in Nijmegen. Waar de consulenten van de Educatieve Voorziening zich vooral richten op onderwijs aan langdurig zieke kinderen, zorgen de CliniClowns voor een andere sfeer op moeilijke momenten. Maar ze vullen elkaar aan waar mogelijk. “Spelenderwijs kunnen de CliniClowns de kinderen veel leren.”
 

Gabriëlle is één van de onderwijsconsulenten en vindt de CliniClowns een mooie aanvulling op haar werk. “Het draait uiteindelijk om het kind. De onderwijsondersteuning zorgt ervoor dat de achterstand van een kind door ziekzijn zo klein mogelijk blijft. Kinderen moeten nu eenmaal naar school.” Maar zowel de onderwijsondersteuning als een clownsbezoek draait om de gezonde kant van het kind. “We richten ons op de mogelijkheden en zijn minder gefocust op het ziekzijn.”

Luchtigheid

Waar mogelijk wordt tussen de onderwijsconsulenten en de CliniClowns gezocht naar gezamenlijke thema’s. Zo leerde Gabriëlle een kind met Nederlands als tweede taal ooit dierennamen. Gabriëlle: “Ik fluisterde dit de CliniClowns in en zij namen het mee in hun spel. Daardoor leerde het kind tijdens het spelen met de clowns ook de dierennamen.”
 
“De CliniClowns zorgen voor luchtigheid”, vertelt de onderwijsconsulente. Ook Mart Geven, Hoofd Educatieve Voorziening in het Radboudumc is het hier mee eens. “We zijn heel blij met de CliniClowns. Ze zijn deskundig en weten precies hoe ze op kinderen kunnen inspelen, met veel respect voor de kinderen en hun grenzen.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?