×

‘De CliniClowns maken er altijd wat van’

De kleine Toon kan enorm boos worden als hij bepaalde medicijnen krijgt voor zijn leukemie. Kinderoncoloog Marianne van de Wetering van het AMC ziet telkens weer hoe de CliniClowns hem afleiden. “Niks lijkt te helpen als Toon verdrietig is, maar zodra de CliniClowns komen, breekt een brede lach door op zijn gezichtje.”

Als jonge oncoloog begon Marianne in 1996 in het Emma Kinderziekenhuis met CliniClowns oprichter Tim Voute als hoofd van de afdeling. Nu, jaren later, maakt Marianne nog elke dag gebruik van alles wat hij haar leerde in haar werk als Chef de Clinic in datzelfde ziekenhuis. “Tom Voute begreep als geen ander dat het afleiden van kinderen heel belangrijk is in hun behandeling.”

De CliniClowns komen regelmatig langs op Mariannes afdeling. Toon, die regelmatig in het ziekenhuis ligt voor zijn behandeling, kan echt opleven van de vrolijke bezoekjes. Marianne: “Toon verandert plots in een heel ontspannen kindje van vier dat kan genieten van alles wat er gebeurt.”

Als arts probeert Marianne zelf ook afleiding te bieden met haar doktersjas vol speeltjes. Maar de CliniClowns op de afdeling zorgen ervoor dat kinderen uit het ziekenhuis in hun eigen, kinderlijke beleving kunnen stappen. “Of ze nou op een kamer bij een patiëntje spelen of door de gangen wandelen: ze maken er altijd wat van”, vertelt de oncologe. Ze neemt de CliniClowns echt op als onderdeel van haar afdeling. “Dat de CliniClowns in ons ziekenhuis rondlopen voelt gewoon goed en is heel belangrijk."

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?