×

'Speel je mee?'

Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle kreeg onlangs bezoek van CliniClowns. Juf Ria Hempenius vertelt over de speciale voorstelling ‘Speel je mee?’: “Ik heb de kinderen puur zien genieten!”

Puur genieten

“Ik geef les aan zeer moeilijk lerende kinderen van ongeveer 12 jaar oud. Dit zijn kinderen die functioneren op het niveau van 6-jarigen. Soms hebben ze gedrags- of andere problemen en teveel prikkels is voor de meeste kinderen ook niet goed. Dat zorgt ervoor dat ze thuis vaak minder mogelijkheden hebben om leuke uitjes te maken. De voorstelling ‘Speel je mee?’ bij ons op school was daarom extra leuk. Ik heb de kinderen puur zien genieten."

Even ontspannen

"De voorstelling wordt héél rustig opgebouwd. Wat ik vooral knap vind, is de interactie tussen de clowns en de kinderen. Juist daarin zie je dat de voorstelling speciaal is gemaakt voor zeer moeilijk lerende kinderen. De clowns weten heel goed hoe ze op het juiste niveau met de kinderen moeten omgaan. Bovendien kunnen ze goed anticiperen op de zaal. Als de kinderen overenthousiast lijken te raken, grijpen ze op tijd in. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen zich even helemaal kunnen ontspannen en even echt kunnen genieten. Zij én hun leerkrachten uiteraard!”

'Speel je mee'

Met de voorstelling ‘Speel je mee?' bezoekt CliniClowns scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen. De voorstelling bestaat uit een geïmproviseerd sprookje waarbij de kinderen de clowns helpen om het verhaal af te maken. De voorstelling vindt plaats in de voor de kinderen vertrouwde schoolomgeving.