×

'Het biedt troost dat ook kinderen zoals Max niet vergeten worden'

Om heel Nederland van dichtbij te laten horen dat het effect van CliniClowns niet kinderachtig is, verwisselden we op 1 dag onze vertrouwde clownsneus voor een speciale meeluisterneus. Met microfoon. Kijk even mee!

Tijdens deze Meeluisteroperatie komen onze clowns in contact met Max. Max van vijftien is meervoudig complex gehandicapt en hij lijdt aan het Syndroom van West, een aandoening die epileptische spasmen veroorzaakt. De glimlach die hij tijdens de bezoekjes van de CliniClowns laat zien, is voor zijn ouders onbetaalbaar.

Help ons meer kinderen zoals Max zich beter te laten voelen!

Hoe wil je ons helpen?Hoeveel wil je doneren?

Ik doneer een bedrag van
Selecteer je bank ...

Vul je gegevens in

AanhefStichting CliniClowns Nederland verwerkt jouw gegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Als je geen prijs stelt op onze informatie, kun je dit schriftelijk melden aan Stichting CliniClowns Nederland, Postbus 1565, 3800 BN Amersfoort of via info@cliniclowns.nl. Meer weten? Lees ons Privacy-statement.

Als de CliniClowns zijn kamer binnenkomen, ligt Max diep te slapen. Hij heeft pas een zware scoliose-operatie ondergaan, waarbij pinnen en schroeven in zijn ruggenwervel zijn aangebracht om verdere kromgroei te voorkomen. Daar moet hij flink van bijkomen.

De bezoekjes van de CliniClowns lijken hem misschien te ontgaan, maar doen Max heel veel plezier, denkt zijn vader Marcel. "We weten nooit precies wat hij ervan oppikt, maar hij heeft geregeld een glimlach laten zien in aanwezigheid van de clowns. Voor ons ouders is dat onbetaalbaar. Hij heeft zo weinig, een lach staat voor een moment van geluk. Want ook voor Max geldt: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd."

Max’ ouders kijken dan ook altijd uit naar de komst van de CliniClowns. "Ze doorbreken de sleur. Als Max in het ziekenhuis ligt, zijn wij er elke dag. Dat er mensen als de CliniClowns zijn die om de kinderen geven, en aandacht voor ze hebben, doet ons erg goed. Het biedt troost dat ook kinderen als Max niet vergeten worden", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Marcel.