×

'Reyan zegt niet veel, maar ik zie dat hij geniet'

Om heel Nederland van dichtbij te laten horen dat het effect van CliniClowns niet kinderachtig is, verwisselden we op 1 dag onze vertrouwde clownsneus voor een speciale meeluisterneus. Met microfoon. Kijk even mee!

Tijdens deze Meeluisteroperatie komen onze clowns in contact met Reyan. Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt hij bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.

Help ons meer kinderen zoals Reyan zich beter te laten voelen!

Reyan is zenuwachtig voor de ingreep vanmiddag. Hij is in zichzelf gekeerd en zegt niet veel. Maar zijn moeder Margreet ziet dat hij wél geniet van het spel van Stip en Fido. "Aan de manier waarop hij kijkt, zie ik dat hij het leuk vindt."

Stip en Fido willen Reyan met hun spel een hart onder de riem steken. Onverstoorbaar spelen de clowns dat Reyan een superheld is. En SuperReyan heeft een cape nodig. Die geeft hem superkracht.

Een beetje superkracht kan Reyan wel gebruiken. Bij de operatie vanmiddag wordt de tijdelijke stoma die hij een half jaar geleden kreeg, verwijderd, vertelt Margreet. De stoma was nodig, omdat Reyan na een ongelukkige val van het klimrek een gaatje in zijn darmen had opgelopen. "Met een stoma kon dat goed herstellen. Na de operatie, moet het allemaal goedkomen."

Margreet vindt het mooi dat de CliniClowns er zijn. "Reyan ziet ze nu voor het eerst. Zijn medische probleem is oplosbaar. Maar ik kan me voorstellen dat als je veel in het ziekenhuis ligt als kind, het heel leuk is dat de CliniClowns er zijn. Er zijn hier genoeg aardige mensen die voor je zorgen, maar een spel met de clowns is toch echt iets anders. Dat haalt je uit de sleur."