×

"Ook mooie herinneringen, dankzij de clowns..."

Eenentwintig jaar geleden lag Esther met leukemie in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Kort nadat ze opgenomen werd, was er wat gestommel bij de deur van mijn geïsoleerde kamer. Ze blikt terug op het bezoek van de CliniClowns...

"Gelukkig wisten Flip en Nippertje in een mum van tijd het ijs te breken. Ik begon, net als mijn familie, uit te kijken naar de bezoekjes."

"Het gordijn zat dicht, ik kon dus niet goed zien wat er aan de hand was. Het gordijn ging opzij, en daar stonden twee clowns op de drempel. Netjes hun voeten te vegen, want ze gingen bij een nieuwe patiënt op visite! Ik was een puber, en mijn eerste reactie was: lig je al in het ziekenhuis, krijg je ook nog clowns aan je bed!"

Lachen door de pijn heen

"Gelukkig wisten Flip en Nippertje in een mum van tijd het ijs te breken. Ik begon, net als mijn familie, uit te kijken naar de bezoekjes. Het was fantastisch: het gelach op de kamer naast je en weten dat ze eraan komen. Hun subtiele spel wanneer je eigenlijk teveel pijn hebt om te lachen, maar dat je ze het vergeeft als het toch gebeurt."
 

Blij en onbevangen

"Natuurlijk waren er de vervelende en moeilijke momenten. Maar het blije en onbevangene van de clowns heeft ons ook mooie herinneringen aan die periode gegeven. Dat gun ik alle kinderen die het nodig hebben, en hun ouders."

Stel je eens voor wat je met jouw donatie mogelijk maakt.