×

Berichtje van Fenne

Ken jij Fenne nog? Dit dappere meisje in haar roze pyjama? Ze lag een tijd geleden voor zware chemokuren in het ziekenhuis. Haar tante Marije vertelde toen hoe blij Fenne was dat ze daar de CliniClowns had. "Hoe ziek Fenne ook was, de clowns zorgden ervoor dat het ziekenhuis niet meer eng was". Benieuwd hoe het nu met haar gaat? Dit berichtje kregen we van de moeder van Fenne:

"Fenne is inmiddels 5 jaar en al een jaar klaar met de behandeling voor leukemie. Ze zit op school en is net als de andere kinderen van haar leeftijd een vrolijke kleuter, waarvan niets doet vermoeden dat ze zo ziek is geweest.

Fenne komt nog regelmatig voor controle in het ziekenhuis. Het ziekenhuis hoort bij haar leven en ze gaat er dan ook graag heen. De CliniClowns dragen daar zeker aan bij, want iedere keer weer vraagt ze of de clowns er ook zijn. Helaas komen we ze niet zo vaak tegen. Laatst echter wel en dat was zelfs clown Stip, met wie Fenne destijds op de foto stond!

Stip was haar eendje kwijt en nadat ze 'm had gevonden zei ze tegen Fenne: “Wij kennen elkaar toch?” Ze herkende Fenne aan haar lach. Ik vertelde van de foto en de clown kon zich alles nog goed herinneren. Ze vroeg Fenne of ze haar knuffel en trouwe vriend Tutu (die ze deze ochtend helaas vergeten was mee te nemen) een kusje van eendje en haar kon geven. Uiteraard zou ze dat doen. De clowns namen afscheid en gingen verder. Fenne en haar broertje (die inmiddels ook gek is op de clowns) bleven met een big smile achter!"

fenne