×

Eerste vaatje haring brengt 66.500 euro op voor CliniClowns

Nog nooit heeft haring voor zoveel glimlachen gezorgd. Vandaag vond op de visafslag in Scheveningen de enige, echte veiling van het eerste vaatje nieuwe haring plaats. De opbrengst van het Haringvaatje is € 66.500 en komt volledig ten goede aan de online club van CliniClowns, Neuzenroode.nl.

Opbrengst naar Neuzenroode

Zieke kinderen, die steeds vaker thuis verpleegd worden, komen op online club Neuzenroode.nl in contact met de clowns en met elkaar. Met de opbrengst zal Neuzenroode.nl verder worden uitgebouwd. Zo kan CliniClowns nog meer kinderen afleiding en plezier bieden op het moment en op de plek waar zij daar behoefte aan hebben!

De veiling

De veiling van de haring ging volgens een Amerikaans veilingsysteem waarbij de bieders het bedrag betalen dat ze zelf extra bieden. Gezamenlijk hebben alle bieders 66.500 euro voor CliniClowns bijeen gebracht. Rederij Jaczon was de uiteindelijke koper van het vaatje. 

Achtergrondinformatie

Het Nederlands Visbureau heeft eerder in een persverklaring laten weten dat de haring nog niet ‘rijp’ genoeg is en dat de veiling om die reden naar 19 juni is uitgesteld. De presentatie van de veiling lag in handen van CliniClowns ambassadeur Jack van Gelder, die er samen met een aantal van onze mediaclowns een prachtige ochtend van heeft gemaakt.