×

Humormarathon brengt €27.641 op voor CliniClowns

Cabaretier Pieter Jouke heeft maandagavond voor CliniClowns 27.641 euro opgehaald tijdens zijn Humormarathon in Koninklijk Theater Carré. Terwijl hij op een loopband hardliep, traden Brigitte Kaandorp, Richard Groenendijk, Ronald Goedemondt, Dolf Jansen, Guido Weijers, Jan-Jaap van der Wal en Katinka Polderman belangeloos op…

Oorspronkelijk zou Pieter Jouke tijdens de avond een marathon lopen. Geveld door de griep stapte de cabaretier echter 11 kilometer eerder van de loopband. Desondanks een geweldige prestatie waarvoor hij van het publiek een staande ovatie ontving. Twee reservelopers uit het CliniClowns New York marathon team namen het stokje van hem over en brachten de teller tot nul. 

Pieter Jouke organiseerde de avond om een zeer persoonlijke reden: “Toen mijn zoontje geboren werd, had hij hersenvliesontsteking. Ik heb met eigen ogen gezien wat kinderen in ziekenhuizen doormaken. Voor ouders is het onbetaalbaar dat hun kind, al is het maar even, uit die situatie kan stappen doordat het afgeleid wordt door een CliniClown.” 

Op zondag 3 november loopt Pieter Jouke, samen met 54 andere deelnemers, de New York Marathon voor CliniClowns.