×
Hoe zit de organisatie in elkaar

De toekomst

Dat de toekomst niet te voorspellen valt, heeft 2020 wel bewezen. Voor veel mensen is alles tot stilstand gekomen, terwijl mensen in de zorg juist harder werken dan ooit. Covid-19 maakt alles anders. Naast de ellende die het virus veel mensen en organisaties bracht en brengt, heeft het tot nieuwe inzichten en kansen geleid.
 

Zo vonden wij nieuwe manieren om ons werk voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie te kunnen doen. Ook de interne samenwerking en verbondenheid is verbeterd.

We hopen dat we in 2021 de draad van het ‘normale’ leven weer kunnen oppakken en nemen alles mee wat we in 2020 geleerd hebben. Als deze tijd iets duidelijk maakte, is het dat we echt niet zonder verbondenheid kunnen en hoe groot het risico op vereenzaming is, als er te weinig positiviteit is in iemands nabijheid. Duizenden verhalen zijn er te vertellen van kinderen van alle leeftijden en volwassenen in allerlei situaties die extra kracht konden gebruiken. Juist als het leven zwaar is, is het effect van echt gezien worden enorm groot. En dat is precies waar onze clowns en alle andere medewerkers van CliniClowns voor gaan: mensen optillen uit zo’n lastige situatie. Dat is wat CliniClowns al jaren doet en met veel overtuiging, warmte en liefde zal blijven doen.

 

Relevantie

De relevantie van CliniClowns wordt bepaald door de twee belangrijkste doelgroepen. Dat zijn de mensen voor wie wij spelen en hun omgeving én de mensen die met hun (financiële) steun zorgen dát wij kunnen spelen. Onze organisatie zal zich daarom de komende jaren nog nadrukkelijker en gerichter focussen op de verbinding met zowel de speelgroep en hun omgeving, als de supporters die ons werk mogelijk maken. Zodat we nog meer dan voorheen hun ervaringen, behoeften en beleving bij wat CliniClowns doet als uitgangspunt nemen en onszelf voortdurend kunnen blijven ontwikkelen en verbeteren.

Met de overtuiging dat de kracht van oprecht contact tot kleine wonderen kan leiden, staan wij stevig verankerd op de weg naar de toekomst. We stoppen niet tot we alle zieke en kwetsbare mensen in Nederland hebben versterkt met een zorgeloos moment.

De begroting voor 2021 vind je hier:

Zullen we samen nog meer kinderen laten lachen, ontspannen en genieten?