×
Hoe zit de organisatie in elkaar

Al 30 jaar de lach die doet leven

Eindelijk konden we begin 2022 de coronabeperkingen achter ons laten. Wat waren we blij dat de CliniClowns overal weer fysiek aanwezig konden zijn, van ziekenhuis tot zorginstelling en op nieuwe locaties. 

Toen de toestroom van vluchtelingen toenam, speelden we ook op noodopvanglocaties voor vluchtelingen. Het was hartverwarmend om te zien hoe ons spel bijdroeg aan een zorgeloos moment voor kinderen en ouders die dat zo hard nodig hadden. De manier waarop dat werd aangepakt, sluit naadloos aan bij waar het allemaal mee begon. 17 november was het dertig jaar geleden dat CliniClowns werd opgericht. Wij vinden het fantastisch dat we van een piepklein team zijn uitgegroeid tot een professionele organisatie waar zorgprofessionals graag een beroep op doen en die in 2022 is uitgeroepen tot meest klantvriendelijke goede doel van Nederland. We doen er alles aan een belangrijke rol te blijven vervullen. Want als iemand door een ziekte, handicap of heftige situatie zichzelf kwijt is, kan spel en verbeelding een positief en langdurig effect hebben op het welbevinden.

Voor veel mensen is het door de energiecrisis en inflatie een spannende financiële tijd, met minder ruimte om een goed doel te steunen. Eind 2022 zagen we dit terug in een hogere uitval van donateurs dan gebruikelijk. Gelukkig hebben we ook veel nieuwe en ‘oude bekende’ supporters. Wat zijn we daar blij mee! Dankzij de steun en loyaliteit van onze donateurs, zakelijke relaties, actievoerders en evenementendeelnemers hebben wij in dertig jaar tijd miljoenen zorgeloze momenten kunnen waarmaken voor kinderen en volwassenen. En door de mooie samenwerking met vele (zorg)relaties, de inzet van medewerkers met en zonder neus én onze trouwe vrijwilligers hebben we veel moeilijke situaties verlicht.

In mei 2023 neem ik afscheid als directeur van CliniClowns, want ik ga met pensioen. Maar die dankbaarheid blijf ik met me meedragen en in mijn hart blijf ik voor altijd verbonden aan CliniClowns.

Coen Abbenhuis - Directeur CliniClowns
24 april 2023