×

Clown Dikkie en Jurian beste maatjes

Clown Dikkie en Jurian zijn maatjes. Samen chatten ze vaak op CliniClowns’ website Neuzenroode.nl. Onlangs kwam Jurian op bezoek bij CliniClowns en leerde hij de clowns goochelen. Een spannend spektakel, want Jurian besloot Dikkie vast te ketenen aan een stoel en de sleutel weg te toveren…

Clown Dikkie: "Jurian kan heel goed goochelen"

Clown Dikkie is al 12 jaar trouw in dienst bij CliniClowns. Op CliniClowns’ website Neuzenroode.nl chat hij wekelijks met Neuzers (red.: kinderen die lid zijn van Neuzenroode.nl) over vakanties, hobby’s en nog veel meer. Alle Neuzers zijn favoriet van Dikkie. Zo ook Jurian.

“Ik heb heel veel hobby’s. Zo vind ik goochelen erg leuk. Behalve die keer dat Neuzer Jurian mij bij een goocheltruc vastketende aan een stoel. Voor een groot publiek bestaande uit familie en een heleboel Neuzers, maakte hij me met een ketting vast aan een stoel. Het leek erg leuk en spannend, maar toen was hij ineens de sleutel kwijt. Hij beloofde het terug te goochelen, maar ik geloofde het niet. Ik was bang en dacht dat ik op de stoel zou moeten overnachten. Of dat ik misschien wel nooit meer los zou komen. Maar toen deed hij die truc. Ik weet niet hoe, maar hij deed het. En de sleutel was terug!"

Neuzer Jurian: "Dikkie is klungelig"

De 12-jarige Jurian heeft een zeldzame ziekte waarbij tumoren zijn zenuwen afknellen. Hij moet geregeld naar het ziekenhuis voor onderzoek, maar tussendoor is er genoeg tijd voor leuke activiteiten. Zoals chatten met CliniClowns op Neuzenroode.nl. Dikkie is daar zijn beste clownsvriend. 

“Als ik op de computer zit, speel ik spelletjes of kijk ik grappige clownsfilmpjes op Neuzenroode.nl. Onlangs werd ik door CliniClowns uitgenodigd en besloot ik voor de clowns te goochelen. Ik heb Dikkie vastgemaakt aan een stoel en weer los getoverd. Hij vond het heel spannend. Dikkie vroeg daarna nog een paar keer hoe de goocheltruc werkte. Dan zei ik: ‘Dat komt door de elfjes.’ Hij kon het maar moeilijk geloven.”