×

"Bij CliniClowns begrijpen ze mijn ziekte..."

De 14-jarige Luuk heeft een aangeboren energiestofwisselingsziekte. Omdat hij snel uitgeput is, gaat hij niet naar school. Hij mag maar 1 activiteit per dag doen. Toch zit hij volgens zijn moeder Lies niet bij de pakken neer: ‘Luuk is erg positief ingesteld!’ Luuk en zijn moeder vertellen over hun band met CliniClowns.

Veilig en vertrouwd contact

Luuk: “Op CliniClowns’ Neuzenroode.nl heb ik veel vrienden gemaakt waarmee ik graag chat over alles wat mij bezighoudt. Bij CliniClowns begrijpen ze mijn ziekte. Ik voel me daar veilig en vertrouwd.”

Lies: “De computer is zijn weg naar buiten in al die tijd dat hij thuis zit. Dat geeft hem het gevoel dat hij niet alleen is. Het biedt hem positieve afleiding.”

Ondanks alles blijven genieten

Luuk: “Ik heb CliniClowns leren kennen via een schooluitje naar CliniClowns in Concert. Daar vroeg een man of ik me aan wilde melden voor Neuzenroode. Dat leek me wel wat.” 

Lies: “Ik weet niet waar we geweest waren zonder CliniClowns. Dat is waar Luuk zijn positivisme uit haalt. Die heeft hij natuurlijk ook al wel van zichzelf, maar de warmte en betrokkenheid van de mensen bij CliniClowns versterken dat alleen maar. Daardoor kan hij ondanks zijn ziekte toch blijven genieten van de mooie dingen in het leven.”