×

Aangenomen!

Blog 2

Yes! Na de intensieve auditierondes ben ik aangenomen voor de opleiding tot CliniClown. Ik mag dus starten! De vraag is alleen: wanneer?

Tijdens de audities is gekeken op welke punten ik training en begeleiding nodig heb. Op basis daarvan ontwikkelde CliniClowns voor mij een persoonlijk opleidingstraject dat bestaat uit 3 keer meekijken in verschillende ziekenhuizen, opleidingsdagen op het hoofdkantoor in Amersfoort en twee stages. De eerste stage loop ik in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) en de tweede vindt plaats in het streekziekenhuis Jeroen Bosch. En als alles naar wens verloopt, mag ik me over een half jaar CliniClown noemen.

Mijn opleiding is volledig op maat en ingericht op mijn behoeften. Al die persoonlijke begeleiding is nodig om straks mijn werk goed te kunnen doen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de opleiding veel geld kost: ruim 14.000 euro. CliniClowns krijgt geen subsidie, waardoor mijn startdatum afhankelijk is van de giften van donateurs. Dat maakt het natuurlijk wel spannend; ik weet niet precies wanneer ik mag beginnen. Tot die tijd werk ik in de horeca bij om me te kunnen bedruipen. Kun je nagaan hoe graag ik dit wil ;-)