×

Koningin bij jarig CliniClowns België

Een echte koningin op je verjaardagsfeest. Die eer valt niet iedereen te beurt. CliniClowns België kreeg onlangs wel deze welverdiende Koninklijke erkenning tijdens de viering van haar 20ste verjaardag: een groots kinderfeest, waarbij naast veel Belgische gezinnen en CliniClowns ook 11 Nederlandse gezinnen en clowns Peer en Soest waren uitgenodigd.

Niemand minder dan de Belgische koningin Mathilde was speciaal naar de bijzondere thuisbasis van de jarige gekomen om het feest mee te vieren met kinderen, hun ouders en de CliniClowns. CliniClowns België speelt zowel voor kinderen als volwassenen met een ziekte en/of handicap. Beide groepen waren bij het feest volop vertegenwoordigd. 

De vorstin genoot in Fort 4 in Mortsel bij Antwerpen overduidelijk van haar bezoek en bleef veel langer dan eigenlijk de bedoeling was. ‘Wat een lieve koningin’, vertelt Poppetje, een van de Nederlandse kinderen nadat ze de koningin had laten zien hoe het webcammen met de clowns in z’n werk gaat via CliniClownsClub.nl. 

The Noise

De vorstelijke gast werd uitgebreid rondgeleid door het Fort waar op allerlei plaatsen activiteiten waren te beleven: snoezelen, behang schilderen, goochelen, spelen met de CliniClowns speelkoffer, plaatjes aanvragen bij Clowns FM, friet eten en natuurlijk zingen bij The Noise of Vlaanderen. Hoogtepunt was het aansnijden van de verjaardagstaart door de koningin en diverse kinderen. Dat moment viel bijna in het water, omdat een van de clowns de taart reeds had opgegeten. Maar na de nodige verwikkelingen kwam het allemaal goed en was er een feestelijke afsluiting met muziek, zang en dans. 

Klik hier om het item van het VRT Nieuws over dit bezoek te bekijken