location calendar close camera euro info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau

Barbara Hellendoorn-Mineur: nieuwe directeur van CliniClowns

“Samen op zoek naar mogelijkheden om meer kinderen die het moeilijk hebben pretlichtjes in de ogen te bezorgen”

Sinds 1 april van dit jaar is Barbara Hellendoorn-Mineur in dienst bij CliniClowns als nieuwe directeur. Zij volgt Hans Geels op die gedurende 13 jaar CliniClowns op de kaart heeft gezet. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat er op veel verschillende manieren vrolijke aandacht is voor kinderen die het moeilijk hebben.

Barbara is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Amstelveen. Ze heeft de afgelopen 11 jaar bij KWF Kankerbestrijding gewerkt, waarvan de laatste jaren als Hoofd Fondsenwerving. Barbara heeft haar hart verloren aan werken voor een goed doel: “Het werken bij een charitatieve instelling spreekt mij erg aan. De mensen die er werken zijn stuk voor stuk gepassioneerd en trots op hun werk wat leidt tot een prettige werksfeer. Maar nog veel belangrijker: ons werk dóet er toe. We maken met z’n allen de wereld een beetje mooier.” Ze heeft dan ook bewust gekozen voor CliniClowns: “Eigenlijk hoef je maar één keer bij een bezoek van een clown aan een ziek kind te zijn, om te zien hoe belangrijk dat bezoek is. Het gaat even niet over ziekte of ingrepen, het is gewoon lol maken: dat wat kinderen het liefst doen. Je ziet ontspanning en een twinkeling in de ogen. Zowel bij het kind als bij de ouders en verzorgers. Ik ben enorm trots dat ik mee mag werken in de organisatie die dat uitermate professioneel verzorgt.”

Barbara geeft aan zich vooralsnog te richten op het zoeken naar meer verbinding, zowel binnen als buiten de organisatie. Met wie en op welke manier kan CliniClowns samenwerken om nog meer kinderen te bereiken? Mocht je vragen hebben aan Barbara of suggesties, dan nodigt zij jou van harte uit om die per e-mail te stellen (Barbara.Hellendoorn@CliniClowns.nl).

location calendar close camera euro info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau