×

5 nieuwe clowns!

Mede dankzij de steun van onze donateurs zijn er dit jaar 5 nieuwe CliniClowns van start gegaan! Met veel plezier stellen we ze voor: dit zijn clowns Hup, Noena, Proetsjki, Jip en Mast …

Clown Hup (Mathijs Scheeper): “Every smile is a direct achievement. Na mijn carrière als danser ben ik gaan werken in de zorg. Toen ik daar het effect van de CliniClowns zag, ontdekte ik een nieuwe weg waarbij een traan even belangrijk is als een lach. Zo maakte ik samen met mijn clownsmaatje Moes mee dat een vader kon huilen omdat zijn kind weer kon lachen. Wat ben ik blij dat ik als clown Hup dit werk mag doen!”

Clown Noena (Marieke Lustenhouwer): “Ik ben Marieke en als ik een rode neus draag, heet ik Noena. Jaren geleden zag ik een documentaire over de CliniClowns die diepe indruk op mij maakte. Ik dacht: ‘Dat wil ik ook’. Ik volgde bij verschillende docenten clownlessen en na veel training mag ik me nu eindelijk CliniClown noemen. Het werk is zó divers, geen bezoek is hetzelfde en dat maakt het zo’n prachtig vak. Sta je bijvoorbeeld het ene moment nog te rappen met pubers, speel je in de kamer ernaast een slaapliedje voor een baby. Ja, voor mij is dit de mooiste baan van de wereld.”

Clown Proetsjki (Wim Vermaeren): “Ik ben Wim, een Belg van origine, en Yes!!! ik ben net CliniClown geworden. Ik ben deze uitdaging aangegaan, omdat ik vind dat CliniClowns van een bijzondere betekenis zijn voor een ziek kind. Als clown heet ik Proetsjki… ja ik weet het, moeilijk uit te spreken maar ja, ik vind het een te gekke naam. Het werken als CliniClown vind ik uitdagend, het raakt en ontroert me, ik word er blij van, ik krijg er energie van… ik wil dit nog lang doen!”

Clown Jip (Joukje van der Schaik): “Mijn naam is Joukje. In het ziekenhuis ben ik clown Jip en heb ik het voorrecht om geweldige avonturen te beleven. Het werk van een CliniClown blijkt nog veel inspirerender en leuker dan ik had kunnen dromen. Van ontroering naar een schaterlach en van een glimlach tot een moment van gewoon even samen zijn. Van grote bellen blazen tot kleine speeldoosjes draaien en hele kamers ondersteboven zetten. Geen bezoek is hetzelfde en je weet nooit wat je achter de volgende deur zal gaan vinden. Naast mijn werk in het ziekenhuis ben ik thuis moeder van twee dametjes, Nonie (bijna 6) en Dinte (goed 3), dus als ik niet in het ziekenhuis te vinden ben, beleef ik avonturen met mijn kinderen, gaan we op berenjacht, zoeken we bladeren, zingen we tot we er bij neer vallen en aan het einde van de dag vallen we alle drie moe en voldaan in slaap.”

Clown Mast (Milo Zipson): "Ik wil me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Milo Zipson (31 jaar) en ik ben sinds september werkzaam als clown Mast bij stichting CliniClowns. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook in mijn werk maak ik veel muziek. Eén muzikaal moment wil ik graag met jullie delen. Ik ontmoette een meisje van drie jaar met een ontwikkelingsachterstand. Zij had veel moeite met contact maken. Mijn maatje Pit gebruikte haar stem en ik speelde op mijn melodica. Het meisje begon mee te wiegen op de muziek en er ontstond een bijzonder contactmoment dat ons als Clowns erg ontroerde. Op dat moment realiseerde ik me opnieuw dat dit werk zo zinvol is!"