groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

“Ik had nooit gedacht dat de clowns zoveel effect zouden hebben.”

Theresa Houben, de moeder van Noor, over het ziekenhuisbezoek van de Cliniclowns: “Onze dochter Noor is 7 jaar en heeft acute lymfatische leukemie, een soort bloedziekte. Haar behandeling is intensief. Ze moet wekelijks naar het ziekenhuis voor chemotherapie. Daarbij krijgt ze elke avond chemotabletten en drie keer per week antibiotica om infecties te voorkomen.”

Noor leeft helemaal op
“Waar ik blij om ben, is dat Noor door de CliniClowns soms even kan vergeten dat ze ziek is. Ik had nooit gedacht dat de clowns zoveel effect zouden hebben! Na bijna een jaar weten de clowns natuurlijk heel goed wat Noor leuk vindt. Noor leeft dan ook helemaal op als de clowns op bezoek komen. Ze straalt. Ze lacht. Als ouder doet je dat zó veel goed, dat besef je niet als je het niet zelf meemaakt. Ik heb meerdere keren met tranen in mijn ogen gestaan van het lachen. Oma was bijvoorbeeld eens bij Noor op bezoek in het ziekenhuis. Clowns Nop en Neel kwamen binnen en gingen raden wie ‘die mevrouw’ was. De schoonmaakster? De oppas? Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar ze maken van iedere gebeurtenis - hoe klein ook - echt iets bijzonders.” 

Wensen voor de toekomst 
“We genieten van de goede dagen die we nu hebben. Voor de toekomst hopen we dat we onze gezonde en energieke meid terugkrijgen en dat we het normale leven weer kunnen oppakken. Dat is ook wat we met de feestdagen hopen te doen. Lekker met het gezin samen zijn en niet teveel verplichtingen. Noor wil met kerst vooral een feestje maken met cadeautjes onder de boom en met de familie samen zijn. Haar grootste wens is een zwembad in de voortuin die met kerst bevroren moet zijn, zodat ze erop kan schaatsen. Ze heeft veel interesse in alles wat er met haar gebeurt in het ziekenhuis, dus ze heeft het er ook wel over dat ze dokter wil worden. Of dierenarts. Maar eerst de komende 14 maanden de rest van alle behandelingen maar eens doorkomen…”

Hoe wil je ons helpen?Hoeveel wil je doneren?

Ik doneer een bedrag van
Selecteer je bank ...

Vul je gegevens in

AanhefStichting CliniClowns Nederland verwerkt jouw gegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Als je geen prijs stelt op onze informatie, kun je dit schriftelijk melden aan Stichting CliniClowns Nederland, Postbus 1565, 3800 BN Amersfoort of via info@cliniclowns.nl. Meer weten? Lees ons Privacy-statement.

Geef meer dan een lach

Met uw donatie geeft u vrolijkheid, ontspanning, zelfvertrouwen, kracht, wonderen en warmte. Een lach verandert hoe een kind zich voelt.

Geef... zelfvertrouwen

"CliniClowns Pom en Soesa maken de oefeningen leuker en dagen Marten uit. Hij wordt daardoor helemaal enthousiast. Zijn zelfvertrouwen groeit en dat is ongelooflijk belangrijk voor zijn behandeling. De clowns hebben zo’n positief effect!”

groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk