×

Restaurant Sevens in Ouder Ade wint de Gouden Paplepel

In het kader van de allereerste Restaurant Week KIDS, zijn onlangs de Gouden, Zilveren en Bronzen Paplepels uitgereikt. De 3 best beoordeelde kindvriendelijke restaurants mochten de felbegeerde paplepels in ontvangst nemen.

In totaal namen er 113 kindvriendelijke toprestaurants deel aan deze eerste editie van de Restaurant Week KIDS. Na afloop werden alle ouders en kinderen gevraagd hun mening te geven over onder andere de bediening in de restaurants, de kwaliteit van de gerechten en het prijsniveau. 
De winnaars zijn: 

1) Restaurant Sevens in Ouder Ade
2) Restaurant Van Vlaanderen in Amsterdam
3) Restaurant Binnen in Breda

Jacqueline van der Meer, eigenaar/gastvrouw van Restaurant Sevens:
“We vonden dit initiatief extra bijzonder vanwege het goede doel, CliniClowns. Omdat het een stichting is die tot de verbeelding spreekt en waar we een verhaal bij konden maken. De kinderen die bij ons kwamen eten kregen een speciaal samengesteld diner, waarbij al hun zintuigen werden geprikkeld. Zo serveerden we bijvoorbeeld heerlijke roze rode bietenschuim. Waar normaal veel kinderen rode bieten niet lekker vinden, smulden ze hier van. We zijn ontzettend trots op het behalen van de Gouden Paplepel en kijken uit naar de volgende Restaurant Week KIDS.”

Restaurant Week KIDS

In samenwerking met DiningCity.nl organiseerde Stichting CliniClowns de allereerste Restaurant Week KIDS ter wereld. Ouders én kinderen konden tijdens de meivakantie (28 april t/m 6 mei) genieten van een heerlijk diner of lunch tegen een gereduceerde prijs in ruim 100 geselecteerde restaurants door heel Nederland. Voor de kinderen werd er geen patat met appelmoes geserveerd, maar echte culinaire lekkernijen.
Van ieder verkocht menu ging 1,50 euro naar CliniClowns!
In vele restaurants werden speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd en bijzondere kindermenu's geserveerd. Alle kinderen ontvingen een placemat (met kleurwedstrijd) en uiteraard een rode neus!
De actie heeft in totaal ruim € 3.200,- opgeleverd voor CliniClowns.