×

Roos lacht weer...

Dit is Roos, een kanjer van 6 jaar. Een tijdje terug werd ze opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Ilonka Bonte, de moeder van Roos, vertelt: "De CliniClowns… vroeger zag ik ze als een extraatje. Leuk als verzetje voor kinderen in het ziekenhuis. Als goed doel stonden ze zeker niet in mijn top drie. Maar toen had ik nog niet zelf ervaren hoe belangrijk hun werk eigenlijk is".

Groot verdriet werd stralende lach
"Een tijdje terug moest onze dochter Roos voor een heel vervelend onderzoek naar het ziekenhuis,. Als moeder weet je dat het noodzakelijk is, maar natuurlijk wil je dat je kind nooit in zo’n situatie terecht komt. Na het onderzoek was er weinig over van de Roos zoals wij haar kennen. Normaal is zij extravert, vrolijk en kletst ze de oren van je hoofd. Nu lag er een stil en zielig hoopje in het ziekenhuisbed. Totdat de CliniClowns binnenkwamen. Toen was haar interesse direct gewekt. Langzaam ging Roos rechtop zitten en brak er een voorzichtige glimlach door. En tegen het einde van het bezoek zagen we onze dochter weer zoals we haar kennen: schaterlachend in bed".

Kracht van een lach
"En het allermooiste? Als ik haar nu naar die dag vraag heeft ze het voornamelijk over die geweldig leuke clowns. Het negatieve deel van die dag is naar de achtergrond verdwenen. Daaruit blijkt de kracht van een lach. U zult begrijpen dat CliniClowns als goed doel nu absoluut in mijn top drie staat. Ze helpen kinderen en hun ouders om hun mentale gezondheid in moeilijke situaties te behouden. Mijn wens is dan ook dat ieder ziekenhuis in Nederland de beschikking krijgt over deze geweldige clowns".